HET INTERVIEW

HET INTERVIEW

09.00 - 10.00: HET INTERVIEW


Nederland is moe en Nederland heeft het druk. Vooral werkende moeders voelen dat. Wat is de oplossing? Je gezin managen als een onderneming, of jezelf de tijd gunnen en eens even thuis blijven?

Te gast zijn twee auteurs die een boek geschreven hebben over bovenstaand onderwerp: Brenda Scholten en Mariangeles Nogueres.

Brenda Scholten is moeder van drie zoontjes en freelance schrijfster.
Mariangeles Nogueras is oprichtster en eigenaar van O.F.A., adviesbureau voor dagindeling.

De omslag vans het boek van Scholten laat een leuke jonge moeder op de bank zien die in haar neus geknepen wordt door haar lachende zoontje. Een symbool van een thuisblijver, een trendsetter, zoals die in dit boek voorkomt. Een nieuw type vrouw die zich niet laat voorschrijven door man of maatschappij hoe ze moet leven. En dus ook heel bewust en modern kan kiezen voor thuisblijven met de kinderen.

Terwijl het andere boek met dezelfde layout een bijna nóg stralender jonge moeder laat zien, die met tas en krant onder de arm de goed geklede peuter op de andere arm heeft, op weg naar de crèche en haar werk.
Dit is een vrouw die haar gezin als een manager goed weet te organiseren. Zij staat dan ook symbool voor de gedachte van dit boek: 'het gezin als onderneming', van Mariangeles Nogueras, die dit samen geschreven heeft met haar collega en vriendin Adrienne Hak.

Djoeke Veeninga praat met beide auteurs.

**
Brenda Scholten: Tijd voor de kinderen, eigentijdse verhalen over de keuze tussen werk en zorg
Unieboek bv, ISBN 90 269 2684 7, www.momboeken.nl

Mariangeles Nogueras: Het gezin als onderneming, over het samen delen van lasten en lusten
Unieboek bv, ISBN 90269 2745 2
www.momboeken.nl

====


Aan de telefoon is belgisch huisarts Harrie Dewitte.

Hij is in zijn hoedanigheid - als lid van het medical team van geneeskunde voor de Derde Wereld - op 5 april in Bagdad aangekomen. Tot 12 april is hij daar gebleven om collega's bij te staan en af te lossen en medicijnen te brengen. Nu heeft hij vanuit België een steuncampagne opgezet.

Een gesprek over zijn ervaringen in Bagdad. Wat heeft Dewitte daar allemaal gezien?
Djoeke Veeninga praat met de huisarts.

**
Overigens heeft de organisatie van Dewitte inmiddels bij de belgische rechtbank, in het kader van de genocidewet in België, een klacht tegen generaal Franks ingediend.

====

advertentie