Interview

Interview

Meer werken voor hetzelfde salaris

Nu de roep vanuit het bedrijfsleven en kabinet toeneemt om steeds meer en steeds langer te werken, staat de relatie tussen overheid en vakbeweging meer dan ooit op scherp.

Deze week brak een conflict los dat al een tijdje sluimerde: de vakbeweging spande een kort geding aan tegen het Groningse bedrijf Smead. Daar maken ze kantoormeubelen en dat doen ze sinds begin deze week in een veertigurige werkweek zonder dat daar de bijbehorende loonsverhoging bij hoort.

Wat zijn de achterliggende motieven van dit conflict, bezien vanuit de drie grootste politieke stromingen in ons land? Hoe ziet de verzorgingsstaat er straks uit in de optiek van de sociaal-democraat, de liberaal en de christen-democraat? Een gesprek met PvdA-partijvoorzitter Ruud Koole, directeur van het wetenschappelijk instituut van het CDA Ab Klink en Edwin van der Haar, actief VVD-lid en bestuurslid van de conservatieve Edmond Burke-stichting.
---

Waar het om gaat: Gay Business Amsterdam Vs Gemeente Amsterdam

Waar het nu om gaat is Gay Business Amsterdam. De organisator van de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam. Een botenparade met veel muziek op water en land.

Gay Business Amsterdam is woedend op de gemeente, meer precies op het stadsdeel Amsterdam Centrum. Het bestuur van dat stadsdeel heeft namelijk voor dit weekend ook een muziekvergunning gegeven voor een privé-feestje van de homoseksuele zwemvereniging Upstream. En dat feestje speelt zich af langs de route van Gay Pride. En Gay Business Amsterdam wist van niets. De organisatie sleepte de gemeente voor de rechter. Straks rond tien uur doet de rechter uitspraak.
Ger Jochems vraagt nadere uitleg aan de secretaris van Gay Business Amsterdam, Siep de Haan.
---

advertentie