Interview

Interview

Wat is er toch mis met het UWV, de Uitkeringsinstantie Werknemersverzekeringen? De organisatie bestaat pas drie jaar en worstelt zich, zo jong nog, nu al door zijn eerste grote reorganisatie heen: een derde van de 22.000 werknemers moet vertrekken. De klanten klagen. In zijn korte bestaan werd het UWV bovendien geteisterd door affaires. Zo kostte de riante huisvesting, de zogenaamde 'toiletpottenaffaire', de kop aan topman Tjibbe Joustra. Vervolgens kwam het UWV in het nieuws toen naar buiten kwam dat de journalisten Gijs Wanders en Annette van Trigt voor 250.000 euro bij het UWV hadden bijgeklust. En deze week is het weer raak. Deze week lekte uit dat het UWV minister De Geus heeft meegedeeld dat het niet lukt om op tijd te beginnen met de uitvoering van de nieuwe WAO. Het kabinet, dat vrijdag vergadert over de WAO, lijkt vooralsnog niet van plan gehoor te geven aan dit verzoek. Een gesprek met Linthorst over de ingewikkelde positie van het UWV.
---

Het flatgebouw 'De Peperklip' in Rotterdam staat op een toplokatie: Op de kop van Zuid, aan een zijtak van de Maas, vlak bij winkels, tram, metro en uitvalswegen. Er is een mooie binnentuin. En toch heeft 'De Peperklip' een slechte naam. Huurders die voor overlast zorgen, veel verhuizingen, criminaliteit rond de flat. Daar wil verhuurder Vestia met het 'project leefstijlen' wat aan doen.

Wie met andere medebewoners één van de portieken van de 'Peperklip' deelt, moet niet langer aan het toeval overgelaten worden. De bewoners moeten voortaan ingedeeld worden naar hun gedrag. Wel of geen spelende kinderen in de portiek, wel of geen contact met de buren, wel of geen huisdieren. Verslaggever Irene Houthuijs was aanwezig bij het gesprek tussen 'verhuurmakelaar' Mila Baidjoe en een nieuwe huurster.
---

Waar het nu om gaat is dat Maxime Verhagen, fractieleider van het CDA in de Tweede Kamer, vindt dat journalisten partij moeten kiezen. Hij schrijft dat vanochtend in het vernieuwde Dagblad Trouw. Garard Legebeke praat met Verhagen.
---

advertentie