Interview

Interview

Hoe dicht je de kloof tussen jongeren en politiek? Stichting YoungRebels kwam deze week met een magazine voor politici en beleidsmakers getiteld: DemocraShock. Het blad is gevuld met uitgeschreven chat-gesprekken van jongeren. Komen zo jongeren en politiek werkelijk dichter bij elkaar? Aan de telefoon vrijwilliger van de stichting YoungRebels Arianne Bijma en D66 Kamerlid Bert Bakker.
---

Aanstaande zondag komt een internationaal gezelschap intellectuelen bijeen om in Amsterdam op de Nexus-coferentie te praten over het onderwerp 'What is a Good society? Mass democracy on trial'.
Een van de sprekers is de Engelsman Theodore Dalrymple, arts en psychiater, die zijn werkzame leven in Engeland doorbracht als gevangenisarts en als psychiater in achterstandswijken. Omdat hij daar nou eenmaal zich het meest nuttig kon maken, geeft hij als verklaring. Hij heeft die omgeving tot zijn eigen vreugde inmiddels voorgoed vaarwel gezegd en leeft nu op het Franse platteland.
Het tweede boek van Theodore Dalrymple "Beschaving, of wat er van over is" komt deze week in vertaling uit. Djoeke Veeninga spreek over de ideeën van deze cultuurcriticus met Giel van Brussel, hoofd afdeling Maatschappelijke en Geestelijke Gezondheidszorg van de GGD in Amsterdam; Anton Zijderveld, emeritus hoogleraar sociologie en Chris Rutenfrans, criminoloog.

advertentie