Het Interview

Het Interview

Gisteravond had in de Tweede Kamer een spoeddebat plaats met de staatssecretarissen van milieu, van Geel , en die van Verkeer Schultz van Haegen. De twee zouden volgens de Volkskrant van gisteren verschil van mening hebben over de groei van Schiphol: Schultz zou meer groei willen, en de geluidsregels willen versoepelen, terwijl van Geel dit te ver gaat. Volgende week donderdag beslist het kabinet over het nieuwe Schiphol-beleid, maar Wijnand Duyvendak, woordvoerder van Groen Links op dit terrein, was zo geschrokken van de uitgelekte berichten dat hij dit debat aanvroeg. VVD-er Paul de Krom was er ook maar deed inhoudelijk niet mee en liet vooral weten dit het tweede zinloze debat van deze week te vinden omdat er immers gepraat werd over beleid dat nog niet vastligt – en dat was ook het antwoord van de twee staatssecretarissen. Een debat tussen De Krom en Duyvendak

*** In Amsterdam moeten ze naar een ‘Jongerenloket’. Daar wordt gekeken of er een baan voor ze is of een opleiding. Soms worden de werkloze jongeren naar een ‘Jongerenwerkplaats’ doorverwezen.
Negen meiden zijn begin oktober begonnen aan hun stage op de Jongerenwerkplaats U2 (spreek uit: You Two) in Amsterdam West. Ze worden begeleid door Katelijn Berghoef van ‘Octra en Partners’.
Verslaggever Irene Houthuijs volgt deze meiden deze maanden. Vandaag aflevering 5.

advertentie