Het interview

Het interview

DUNCAN STUTTERHEIM
Duncan Stutterheim is de oprichter en directeur van het dance-evenementenbedrijf ID&T. Stutterheim bouwde het bedrijf in de jaren negentig uit tot een miljoenenimperium, bekend van mega-dance-feesten als Thunderdome, Sensation en Mysteryland. De afgelopen jaren breidde de jonge ondernemer zijn bedrijf uit met restaurants, een radio-station een glossy magazine, maar het pakte verkeerd uit. ID&T ging bijna failliet en Stutterheim moest zijn bedrijf stevig saneren. Sinds vorig jaar richt hij zich weer uitsluitend op dance-evenementen. Over een paar weken vertrekt hij voor een jaar met een rugzak naar Australie. Aan de vooravond van zijn sabattical luidt Stutterheim de noodklok over de gevolgen van het zero tolerance-beleid ten aanzien van drugs in het uitgaansleven. Volgens Stutterheim wordt er zo streng opgetreden tegen drugsbezit dat de dance-scene in toenemende mate haar toevlucht zoekt in de illegaliteit.

VOORKEURSCOALITIE CDJA
Welke coalitie kiest de voorzitter van de CDA-jongerenpartij, met deze verkiezingsuitslag? Gesprek met Harry van der Molen van het CDJA, dat de kabinetten Balkenende I en II kritisch volgde.

DUITSERS BETROKKEN BIJ MARTELING?
Gisteravond vertelde de Duits- Egyptische uitgever Abdel-Halim Khafagy op de Duitse televisie hoe hij in 2001 door de Amerikanen gearresteerd, ondervraagd en gemarteld werd. Volgens Khafagy waren daar ook Duitsers bij betrokken. Nu beweert de Duitse regering dat informatie, die onder dubieze omstandigheden is verkregen, gebruikt mag worden om directe terroristische dreiging tegen te gaan.
Hoe ver gaat de samenwerking tussen de Duitse inlichtingendienst en de Amerikanen?
Een gesprek met defensiedeskundige en terroristenexpert Rob de Wijk.

'Doelwit Europa', geschreven door Rob de Wijk. Uitgeverij Mets & Schilt, komt uit op 6 december.

advertentie