De Ochtenden aan Tafel

De Ochtenden aan Tafel

De ernst van de beschuldiging van Geert Wilders aan het adres van het kabinet rechtvaardigt een diepgaand onderzoek, zei strafadvocaat Gerard Spong een week geleden. Deze week maakte het parlement bekend niets te voelen voor zo’n onderzoek. Gerard Spong reageert.

De huizenprijzen zijn in Nederland veel hoger dan de economie rechtvaardigt, waardoor een neergang van de huizenmarkt dreigt. Die waarschuwing deed het Internationaal Monetair Fonds (IMF) deze week. De Nederlandse Vereniging van Makelaars houdt het op ‘stagnatie’ van de woningmarkt. Hoe groot is de kans op een zeepbel-effect in de huizenmarkt, lopen de hypotheken gevaar als gevolg van de kredietcrisis en hoe kan de doorstroming van huur- naar koopwoningen worden bevorderd?
Hoogleraar woningmarkt Johan Conijn (Universiteit van Amsterdam), bestuursvoorzitter van woningcorporatie Portaal Rene Scherpenisse en VVD-Kamerlid Brigitte van der Burg zijn te gast.

De Europese lidstaten worden steeds zuiniger met ontwikkelingshulp. Nederland is nog steeds koploper, maar grote landen als Frankrijk en Italië boeren achteruit. Ook het Europese gemiddelde daalt. Als deze trend doorzet haalt Europa de millenniumdoelen niet, concludeert de Europese Commissie in een kritisch rapport. Europarlementariër Thijs Berman is te gast.

advertentie