De avonden

De avonden

EERSTE UUR
'Music-hall'
Rechtstreeks en vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Studio Desmet. Plantage Middenlaan 4a in Amsterdam. Presentatie: Wim Noordhoek.
Met verhalen van Thomas Verbogt, Esther Gerritsen en Peer Wittenbols en gedichten van Florence Tonk. En muziek van Venus in Flames.

TWEEDE UUR
Wat is de Bob den Uyl-prijs? Dat is een nieuwe, jaarlijkse prijs van de VPRO-Gids voor de beste schrijver van reisverhalen. Bob den Uyl zelf hield overigens niet zo van reizen, maar hij moest wel om ideeën op te doen. Afgelopen vrijdag is de eerste naar hem vernoemde onderscheiding uitgereikt in zijn stad Rotterdam. Winnaar is Rudi Rotthier, Vlaams journalist voor ander andere 'De Morgen', die vanaf 1989 de hele wereld rondreist en schreef over vele, vele landen. Zijn boek 'Kinderen van de Krokodil' gaat bijvoorbeeld over kinderarbeid in India en Canada wordt door Rotthier beschreven in 'Het Beste Land van de Wereld'. Maar de Bob den Uyl-prijs kreeg hij voor 'De Koranroute', waarvoor hij 16 moslimgebieden bezocht, van Tunesie, Marokko en Nigeria tot Iran, Bangladesh en in Indonesie. Rotthier wilde de vele vormen van de islam inventariseren en sprak met honderden gelovigen. Momenteel reist Rotthier door de Verenigde Staten, maar hij kwam terug om zijn prijs op te halen in het Rotterdamse hotel New York en Marten Minkema was daar ook.

'De Radio Bergeijk radioreportage'
Peer van Eersel op stap in de Kempen.

'Muziekparels uit de Caraïben'
Opgedoken door Bas Springer. Afl 1: Cuba: Van salsa tot hiphop.

advertentie