De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Wim Pijbes, directeur van de Kunsthal in Rotterdam

De aard van Nederland. Klaas Vos laat zich het Nederlands landschap lezen. In samenwerking met de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek wordt gekeken hoe je de geschiedenis van Nederland en de Nederlanders kunt aflezen aan het door de eeuwen door mensenhand gevormde landschap.
Vorige week sloot de reeks over de Grebbeberg af met een verhaal/reportage over de natuurwaarde van het gebied. De Grebbeberg behoort bij de gemeente Rhenen. Rhenen, een klein stadje, geheel gedomineerd door de hoge Cuneratoren, eeuwen onderwerp van talrijke schilders. Vanavond een rondwandeling door het stadje met de amateurhistorici Deis en Van Drunen.

Struikelblok. Een musicus demonstreert aan Saskia Törnqvist een gevreesde orkestpartij. Piccolospeler Wim Steinman van het Rotterdams Philharmonisch Orkest Passage uit de Zevende Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj

HET TWEEDE UUR

Audiocorrespondentie: Pieter Waterdrinker bericht vanuit Moskou.

Wim Brands interviewt de Amerikaanse schrijver Edward Jones over zijn roman 'De bekende wereld', in vertaling uitgegeven door Querido. Een roman die zich afspeelt in de negentiende eeuw in de het zuiden van de Verenigde Staten en handelt over zwarten die slaven hielden.


Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama, de ars acustica en andere klinkende curiosa.

HET DERDE UUR

De werkplek van Brigitte Kaandorp.
Brigitte Kaandorp staat twintig jaar professioneel op de podia en is nu 42 jaar oud. In 1984 begon ze met de solo-voorstel­ling 'Waar gaat zij helemaal alleen heen'. In die tijd leerde ik haar kennen bij optredens voor de VPRO-radio.

Vele voorstellingen Cd's films en tv-optredens verder is ze gescheiden en woont met haar twee kinderen in Overveen, één huis verder dan tot voor kort.

Het is 28 juni 2004. In het najaar moet en nieuw soloprogramma beginnen dat ‘100&1 dag’ gaat heten. We zitten op haar zolderkamer die uitziet op het spoor­lijntje naar Zandv­oort.

Midden in de nacht. Kort verhaal van Toon Tellegen.

Oud geluid. Geluidsrestaurateur Harry Coster over het amusement van de jaren '30. Met unieke opnamen. oa. De Ramblers met 'Let me carry your books, Jean (1945)

De eerste bladzij. Eerste pagina van een nieuw boek voorgelezen door Wim Brands.
Blindeganster, een gedichtenbundel van Maarten Doorman
Uitgeverij Prometheus

advertentie