De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Henk Krosenbrink, schrijver in Corle.

‘Over muziek’. Aad van Nieuwkerk in gesprek met Rebecca Stewart. Zij verzorgt op 29 augustus a.s., tijdens het Holland Festival Oude Muziek, een van de twee workshops over de Messe de Notre Dame van de 14e eeuwse dichter en componist Guillaume de Machaut. Deze vierstemmige mis is een van de indrukwekkendste en belangrijkste muziekwerken uit die periode.

Radio Bergeijk: Het radiostation van Bergeijk.

TWEEDE UUR

Archief Reve (12). Gerard Reve igm. Ad Fransen in 1987 voor VPRO's Boeken. Nav. het verschijnen van zijn Verzamelde Gedichten. Een gesprek over leven, werk, poëzie en religie (deel 2).

DERDE UUR

‘Architectuur’. Suitcase Architecture is een expositie in het Amsterdamse architectuurcentrum ARCAM over de invloed van reizen op het werk van architecten. Marten Minkema maakt een wandeling langs wanden vol reisherinneringen van onder anderen de architecten Herman Hertzberger en Rudy Uytenhaak met samensteller Maaike Behm. Suitcase Architecture is nog te zien tot 27 augustus in ARCAM, het Amsterdamse architectuurcentrum nabij het Scheepvaartmuseum.

‘Muziek uit de Caraïben’ door Bas Springer. Colombia: cumbia, vallenato en salsa.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. Wim Brands leest de eerste pagina van de dichtbundel Waar het blauw eindigt van Hans van de Waarsenburg. Uitgeverij Meulenhoff.

advertentie