De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Auke van den Berg, vertaler in Den Bosch

Over Muziek
Op 21 december is het precies zeventig jaar geleden dat de Duitse schrijver en satiricus Kurt Tucholsky een einde aan zijn leven maakte, in ballingschap in Zweden. De Nederlandse componist, recensent en gitarist Kees Arntzen maakte jaren geleden al liederen van gedichten van Tucholsky. Die liederen worden gezongen, in een vernieuwde versie, tijdens een concert in de Uilenburger Synagoge in Amsterdam, op de sterfdag van Tucholsky. Aad van Nieuwkerk praat met Kees Arntzen.

Een radioreportage van Radio Bergeijk


TWEEDE UUR

Music Hall
Rechtstreeks vanuit Studio Desmet en vrij toegankelijk voor publiek. Adres: Plantage Middenlaan 4a in Amsterdam.
Vanavond is de laatste uitzending voor de winterstop. Met optredens van Thomas Verbogt, Els Moors, AL Snijders en Josien Laurier. En muziek van het Music-Hall Orkest.


DERDE UUR

Architectuur met Marten Minkema
Deze maand verschijnt de Metropolitan World Atlas bij uitgeverij 010. Nog nooit eerder konden de grote stedelijke gebieden van deze wereld zo goed met elkaar worden vergeleken. Althans, dat schrijft 010 op haar site. Samensteller van de metropolen-atlas is Arjen van Susteren van de TU-Delft. Marten Minkema ontmoet Van Susteren en samen bladeren ze langs Tokyo, Lagos, Beijing, Londen, Los Angeles en tientallen andere mega-agglomeraties. Links op deze webpagina staan drie metropolen op dezelfde schaal. Omvang en inwoneraantal lijken niets met elkaar te maken te hebben. Hoe kan dat?

Muziek uit de Caraïben met Bas Springer
Trinidad en Tobago: de jaren twintig en dertig

Waar was Wertheim vandaag?
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie