De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Harry Emmery, jazzmusicus in Ruinerwold

‘Het détail’. Gesprekken met vakmensen over de finesses van hun werk. Een bezoek aan Sabine Westerhuis, restaurator, gespecialiseerd in glas en keramiek. Een ingewikkeld vak waarbij kennis nodig is van verouderingsprocessen, kunstharsen, pigmenten, lijmen, porselein, laksoorten en hoe dat allemaal op elkaar reageert. Westerhuis legt een en ander uit aan de hand van een antieke Chinese schaal, die is gevallen.

Onder woorden, een programma waarin Annette den Heijer tekst aan muziek verbindt. Deze én volgende week: korte verhalen van Franz Kafka met muziek van Iva Bittová, Leos Janácek, Arnold Schoenberg en Emir Kusturica.

TWEEDE UUR

Arnon Grunberg vanuit Zurich.

Wim Brands in gesprek met Cathelijn Schilder naar aanleiding van haar roman 'De Eenling', over tweelingzussen: 'Wij werden geboren en de vaders en moeders op de kraamafeling keken niet meer naar hun eigen baby's. Ze keken naar ons'.

Armeno Alberts bericht over Ameisen Festival, een compositie van de in Duitsland wonende Amerikaanse geluidskunstenaar en pianist A.Harald Barreiro.

DERDE UUR

'Radio Bergeijk’. Rechtstreeks vanuit GrandCafe Beeks.
Presentatie: Toon Spoorenberg en Peer van Eersel. Techniek: Ted van Lieshout.

‘Muzikale verhalen’. Over de caruso's van de pop.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. De roman 'In tegenlicht' van Job Creyghton.
Uitgeverij Querido.

advertentie