De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Adri de Fluiter, kunstenaar en creatief organisator in Sleen.

'Gerard Reve In Herinneringen'. Deze keer Bert Boelaars, schrijver van Koninklijke jaren, over de Weerter periode van Gerard Reve. Uitgeverij LJ Veen, 2002, titel uitverkocht.

‘Ingekomen mail’. Wim Noordhoek in gesprek de zanger en acteur Maarten Westra Hoekzema, over zijn succeslied ‘Wij worden bohemien’.

In het voetspoor van Mozart (deel 1). In 1989 overleed de radiotechnicus Jan Tittel, beter bekend als de Mozart-kenner Jan Wagenmeester (vanwege zijn grote kennis van stoomlocomotieven). Een begenadig verteller en een groot kenner van het werk van Mozart. Radiomedewerkers lieten hun montage met hem vaak rusten als hij begon te vertellen, over zijn bizarre oorlogsbelevenissen, zijn aanvaringen met de Hilversumse bureaucratie of Mozart.
In de Avonden de komende weken twaalf afleveringen van de avonturen van Han Reiziger en Jan Wagenmeester 'In het voetspoor van Mozart', opnamen uit 1976.

TWEEDE UUR

'Opspraak'. Interview door Anton de Goede met de in mei overleden schrijver/uitgever Wim J. Simons (1926 - 2005) opgenomen enkele dagen voor zijn dood. Simons was onder meer oprichter van uitgeverij De Beuk (in 1953), directeur van uitgeverij De Driehoek en bedrijfsleider van Boekhandel Van Heteren in Amsterdam. Los daarvan tekende hij als broodschrijver voor ongeveer driehonderd publicaties (deel 1).

‘De wijde blik’. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno Alberts over Variation on the Sakura, een compositie van de geluidskunstenaar uit Nieuw Zeeland en oprichter van de cultband SPK,Graeme Revell.

DERDE UUR

‘De documentaire’: Bert & Timo – Marije Schuurman Hess volgt vijf maanden lang een schizofrene jonge man en zijn behandelaar. De grote vraag is of Timo zelfstandig kan blijven wonen. Hoeveel tijd krijgt hij om dat te bewijzen? En hoeveel tijd kan hulpverlener Bert voor hem vrijmaken? Een verhaal over autonomie.

‘Het geluid van Nederland’. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. Vroege Vogels' Zwanezang’. Gedichten van Ivo de Wijs. Nijgh & Van Ditmar.

advertentie