De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Rob Rambags uit Arcen.

"Er moet wat gebeuren"
Wim Noordhoek praat met Ton van der Lee, reisverhalenschrijver en filmer in Brazilië.

Over Film
Lotje IJzermans interviewt Mercedes Stalenhoef. Zij regisseerde de documentaire "Ik wil nooit beroemd worden" over de cellist Tobias Prenen, die na een hartstilstand geestelijk en lichamelijk zwaar gehandicapt raakte. Deze documentaire draait momenteel op het Idfa.


TWEEDE UUR

Opspraak
Anton de Goede in gesprek met Roel Arkesteijn, curator van de lopende tentoonstelling 'Respect! Vormen van Samenleven' in Marrakech, een door de Mondriaan Stichting georganiseerde groepstentoonstelling met hedendaagse kunst uit Nederland. Arkesteijn praat over zin en onzin van de onderneming en over zijn recente verblijf in Marokko met Nederlandse bewindslieden als deel van het gevolg van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima.

De Wijde Blik
Radiokunst door Mat Wijn.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

De documentaire: "Welcome to Cairo, Illinois" van Jan Donkers
Eens telde Cairo 17000 inwoners. In de jaren zestig en zeventig kwamen de zwarte bewoners in opstand kwamen tegen de racistische structuren. Dit leidde tot de sluiting van alle industrie en winkels. Tegenwoordig ziet Cairo er uit als een gebied waar een oorlog heeft gewoed. Het inwonersaantal is gereduceerd tot 3600. Singer/songwriter Stace England maakte een boeiende thema plaat over de geschiedenis van Cairo. Samen met Jan Donkers maakt hij een rondgang door het stadje.

Het Geluid van Nederland
Peter te Nuyl in de geluidsarchieven van Hilversum.

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie