Villa VPRO

o.a. Gauri van Gulik over vrouwenrechten in Afghanistan

Villa VPRO

o.a. Gauri van Gulik over vrouwenrechten in Afghanistan

De VPRO besteedt deze week uitgebreid aandacht aan de Duitse verkiezingen. Vandaag een reportage over de Duitse middenstand. Hoofdgast is Gauri van Gulik, die een bliksembezoek brengt aan Nederland. Morgen is ze weer in Afghanistan, waar ze in de weer is met vrouwenrechten namens Human Rights Watch (HRW). Anton de Goede vertelt in de cultuurrubriek over de nieuwe roman van Remco Campert, hij sprak de 84-jarige auteur zelf. In het panel Schuld en Boete nemen Marnix van der Werf, Richard Korver en Anton van Kalmthout plaats. Het gaat onder meer over John van den Heuvel, waartegen het advocatenbureau van Van der Werf een kort geding aanspande.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Michel du Chatinier

vanaf 00:02:58

De bezuinigingen op de jeugdzorg zijn veel hoger dan aangekondigd. In plaats van 4 procent moeten gemeenten rekening houden met een korting van 10 procent. Dat concluderen Zuid-Hollandse gemeenten in NRC Handelsblad vanavond. In 2015 wordt de jeugdzorg overgedragen aan de gemeenten, maar kunnen ze die klus wel aan? Michel du Chatinier, wethouder van de gemeente Alphen aan de Rijn voorziet problemen.

de Duitse middenstand

vanaf 00:10:45

De Duitse verkiezingen naderen snel. De VPRO besteedt er in de Duitslandweek aandacht aan. In Villa VPRO op maandag, woensdag en donderdag reportages in de aanloop daar naar toe. Het thema vandaag: de Duitse middenstand.

Gauri van Gulik

vanaf 00:14:48

Gisteren is de vrouwelijke commandant van de politie van de provincie Helmand in Afghanistan doodgeschoten. Gauri van Gulik is mensenrechtenadvocaat bij Human Rights Watch, gespecialiseerd in vrouwenrechten hoe de onderdrukking van vrouwen nog steeds aan de orde van de dag is, onder wat voor omstandigheden vrouwen werken en leven en wat wij als Nederland daaraan zouden kunnen doen.

Anton de Goede

vanaf 00:35:58

Cultuurredacteur Anton de Goede bespreekt in Villa VPRO de nieuwe roman van Remco Campert: Hotel du Nord

Schuld en Boete

vanaf 00:40:37

Strafrechtadvocaat Marnix van der Werf over het kort geding tegen misdaadjournalist John van den Heuvel. De PvdA is blij met het humanere asielbeleid. Em. hoogleraar Anton van Kalmthout heeft nog een belangrijke kanttekening. De Rijksrecherche doet onderzoek naar twee officieren van justitie in de Limburgse Landlordzaak tegen huisjesmelker Joep J. Dat is vandaag bekendgemaakt.

advertentie