Villa VPRO

o.a. een kijkje achter de schermen bij de VN

Villa VPRO

o.a. een kijkje achter de schermen bij de VN

Economiepanel Klinkende Munt
Metropolis Radio: Zelf alcohol stoken in Praag
Achter de schermen bij de VN
'Rusland kan Greenpeaceleden niet van piraterij beschuldigen'

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

villa vpro:greenpeace

vanaf 00:05:34

Vanmiddag zijn diplomaten aan boord gegaan van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise. Rusland houdt op de ijsbreker 30 bemanningsleden vast die actie voerden tegen het Russische gasbedrijf Gazprom. Juristen mogen er niet op. De Russische autoriteiten vervolgen de activisten voor piraterij. We spreken erover met advocaat internationaal strafrecht Geert-Jan Knoops.

geen titel

vanaf 00:12:29

Borrelen, pimpelen, hijsen, zuipen... Het Nederlands heeft vele synoniemen voor het consumeren van alcohol. Hoe zit het met het alcoholgebruik in de rest van de wereld? Vandaag  nemen we een kijkje in de Tsjechie. In Praag stoken de bewoners hun dierbare alcohol zelf.

geen titel

vanaf 00:16:51

In New York komen regeringsleiders bij elkaar voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. VN-deskundige Dick Leurdijk weet er alles van hoe dat er achter de schermen aan toegaat.

geen titel

vanaf 00:37:55

In de Volkskrant buitelen Yvonne Hofs en de gepensioneerden over elkaar heen. De journaliste betichtte boze ouderen zaterdag ervan alleen aan zichzelf te denken. Henk Krol van 50Plus betoogt dat dat terecht is, want niemand anders bekommert zich om hen. Waarom worden zzp'ers helemaal niet in de discussie meegenomen en is er wel eens goed onderzocht hoeveel pensioen ouderen echt nodig hebben? Het rendement van de pensioenfondsen kan veel beter, ze zouden, om te beginnen, niet moeten luisteren naar beleggingsconsultants. Die presteren vaak slecht en incasseren ook nog eens de hoofdprijs. Sandra Phlippen van economenblad ESB, Paul Jekkers van de Bond voor Post Personeel en vermogensbeheerder Hendrik Meesman van Meesman Index Investments zijn te gast.

advertentie