Villa VPRO

O.a. uitspraak tegen Charles Taylor in hoger beroep

Villa VPRO

O.a. uitspraak tegen Charles Taylor in hoger beroep

Krijgt Charles Taylor 50 jaar?
Buitenlandpanel: Day After in Kenia?
Wetenschapsrubriek, overwin je eigen angst
Metropolis Radio: Biertje drinken in Duitslan

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:10:42

Borrelen, pimpelen, hijsen, zuipen.  Het Nederlands heeft vele synoniemen voor het consumeren van alcohol. Hoe zit het met het alcoholgebruik in de rest van de wereld? Vandaag zijn we in Duitsland. Het drinken van bier begint daar zeer vroeg in de ochtend. Een bijdrage van Pieter-Bas  van Wiechen.

geen titel

vanaf 00:15:21

Morgen valt in Leidschendam het definitieve oordeel voor oud-president van Liberia Charles Taylor. Hij wordt al sinds 2003 vervolgd door het Speciale Hof voor Sierra Leone, voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Vorig jaar werd hij veroordeeld tot vijftig jaar cel, maar hij ging in hoger beroep. Thijs Bouwknecht is onderzoeker bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en volgt het proces van Charles Taylor al van bij het begin.  

geen titel

vanaf 00:39:05

Nu de rook aan het optrekken is in het winkelcentrum in Nairobi,  worden vragen gesteld over het gijzelingsdrama: waarom heeft de Keniaanse inlichtingendienst gefaald? En waarom kozen de Somalische gijzelnemers juist voor deze locatie? Oost-Afrika-deskundige Marcel Rutten probeert deze vragen te beantwoorden ons buitenlandpanel. Midden-Oosten-deskundige Bertus Hendriks, Midden-Oosten-deskundige (Clingendael) heeft de Mubarak-tapes afgeluisterd. In het geheim zijn gesprekken tussen de voromalig Egyptische president en zijn arts opgenomen: http://www.youm7.com/News.asp?NewsID=1250817 (Arabisch). Verder aandacht aan de toenadering tussen Iran en de VS en de zorgen van Israel.