Villa VPRO

Villa VPRO

Vanuit Den Haag blikken we terug en vooruit naar de Algemene Politieke Beschouwingen van 2013. De Tweede Kamer debatteert nog tot laat op de avond door over de begroting. Duits Nederland-correspondent Helmut Hetzel verwondert zichzelf vooral over de spagaat waarin de PvdA en de VVD zich bevinden, hij legt uit waarom. Thijs Niemantsverdriet (NRC), Jaap Jansen (Pauw en Witteman) en Ria Cats (Financieel Dagblad) schuiven aan tijdens ons politieke panel. Zij buigen zich onder meer over de begrotingscijfers. Klaas den Tek maakte over die cijfers een reportage in de reeks 'Het Spel en de Knikkers'. Wordt er veel mee gegoocheld?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Margreeth Boer over Alg. Pol. Beschouwingen

vanaf 00:02:55

De hele uitzending staat donderdagmiddag in het teken van de Algemene Beschouwingen. We openen met het laatste nieuws vanuit de Tweede Kamer met Margreeth Boer (NOS).  

Metropolis: Ontnuchteringscel in Zwitserland

vanaf 00:09:53

Borrelen, pimpelen, hijsen, zuipen. Het Nederlands heeft vele synoniemen voor het consumeren van alcohol. Hoe zit het met het alcoholgebruik in de rest van de wereld? Vandaag kijken we in Zwitserland. Een bijdrage van Renske Heddema.

Helmut Hetzel over politieke debat Nederland

vanaf 00:14:18

De Duitse buitenlandcorrespondent Helmut Hetzel woont sinds 1985 in ons land en sindsdien volgt hij de Nederlandse politiek op de voet.  Hij verbaast zich over de situatie waar het kabinet zich in bevindt en over de onzichtbaarheid van Rutte. Nederland moet gewoon aan de slag en profiteren van de goede Duitse economie. De problemen hebben we allemaal geheel aan ons zelf te wijten, aldus Hetzel.

Goochelen met cijfers in Den Haag

vanaf 00:36:57

Kamerleden worden overladen met cijfers. Begrotingen, bezuinigingen, cijfers over werkloosheid en werkgelegenheid. Welke draai je aan die cijfers geeft, hangt maar net af tot welke partij je behoort. Financieel woordvoerder Wouter Koolmees van D66 in het parlement, het spel en de knikkers gemaakt door Klaas den Tek.

Het Vragenuur, dag 2 Alg. Pol. Beschouwingen

vanaf 00:36:57

Met Ria Cats van het Financieele Dagblad, Thijs Niemantsverdriet van NRC-handelsblad en Jaap Jansen van Pauw en Witteman bespreken we de reactie van premier Rutte op de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.

advertentie