Villa VPRO

o.a. de homotest van Koeweit

Villa VPRO

o.a. de homotest van Koeweit

Twee in plaats van drie winnaars van de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Kwam er naast Peter Higgs en Francois Englert nog iemand in aanmerking? De golfstaten zijn ondertussen bezig om een medische test te ontwikkelen om mensen met een homoseksuele geaardheid uit het land te houden. Ondertussen lijkt schaliegas uit Nederland geweerd te worden. Daarover Lucia van Geuns van instituut Clingendael. Het Economisch panel Klinkende Munt bestaat uit Wim Boonstra (o.a. chef econoom Rabobank), Mariette Doornekamp (bestuurslid ABP) en Marianne Thijssen (oud-topvrouw ABN).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:02:40

Engelsman Peter Higgs en de Belg Francois Englert ontvangen de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Vooral Higgs is bekend van het ‘Higgs-bosondeeltje’ dat in 2012 werd ontdekt. Professor Gerard ’t Hooft was zelf in 1999 de winnaar van de prijs. Hij kent de winnaars.

geen titel

vanaf 00:07:59

Homoseksuelen kunnen straks de Golfstaten niet meer in. Als iemand probeert binnen te komen in een van deze landen, en hij of zij lijkt homo of lesbo, dan wordt er een medische test uitgevoerd om dat vast te stellen. Koeweit zou een test ontwikkelen waarmee je homo’s kunt ontmaskeren. Niet duidelijk is hoe de test werkt en waaruit deze bestaat, maar als de test uitwijst dat de persoon homo is, dan komt hij of zij het land niet in.  

geen titel

vanaf 00:14:23

Onze correspondenten gaan deze week wereldwijd op zoek naar de manier waarop mensen lijf en leden fit en gezond houden. In Zuid-Afrika, in Township Soweto, bij Kaapstad, bevindt de sportschool zich in de open lucht. Een bijdrage van Elles van Gelder.

geen titel

vanaf 00:18:44

Schaliegas boren in de VS  is 1 grote teleurstelling.  Dat zegt vertrekkend bestuursvoorzitter Peter Voser van Shell.  Ook tempert de Zwitserse topman de winstverwachtingen elders in de wereld. Met deze uitspraken lijkt de hype voorbij te zijn voordat die echt begon. U hoort energiedeskundige Lucia van Geuns van Instituut Clingendael.

geen titel

vanaf 00:36:12

Het pensioenplan van Weekers stuit op veel kritiek in de Senaat. Het CDA heeft het al naar de prullenbak verwezen en ook de overige oppositiepartijen hebben er geen goed woord voor over. Moet het over? Wat heeft DNB-president Klaas Knot beoogd met zijn optimistische opmerking? En, heeft hij gelijk? In het Economisch Panel zijn te gast Wim Boonstra (chef econoom van Rabobank), Mariette Doornekamp (bestuurslid ABP) en Marianne Thijssen (The Five Degrees).

advertentie