Villa VPRO

o.a. Bram Vermeulen is 'veiligheidsprobleem'-af

Villa VPRO

o.a. Bram Vermeulen is 'veiligheidsprobleem'-af

Bram Vermeulen mag Turkije weer in. Banken die volgens de islamitische regels zakendoen hebben de crisis relatief goed doorstaan. Waarom gebeurt het niet meer in Nederland? Afval krijgt een gezicht in Metropolis Radio en in het politieke panel Het Vragenuur gaat het over de NSA die afluistert in Nederland, het op handen zijnde 50Plus-congres, en de PVV. 

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bram Vermeulen mag Turkije weer in

vanaf 00:03:26

Bram Vermeulen belandde plots op de zwarte lijst in Turkije. Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken berust het allemaal op een misverstand. Is de kou nu uit de lucht?

Metropolis: Afval krijgt een gezicht

vanaf 00:10:32

Onze correspondenten volgen deze week her en der op de wereld het spoor van afval. Vandaag volgen we de Nederlandse kunstenaar Jarr Geerligs die grof huisvuil een stem geeft. Een bijdrage van Joost Spijker.

Islamitisch bankieren met Kees Hooft

vanaf 00:15:02

Het Britse ministerie van Financien komt volgend jaar met een islamitische obligatie, de zogeheten sukuk. De islam verbiedt rente en op deze obligaties wordt dus ook geen rente gegeven. Groot-Brittannie krijgt daarmee als eerste niet-islamitisch land een sukuk. We praten erover met advocaat Kees Hooft, gespecialiseerd in Bank- en Effectenrecht bij Loyens en Loeff. Hij komt regelmatig islamitische clienten tegen die wroeging hebben of die geen hypotheek willen vanwege hun geloofsovertuiging.

Politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:36:09

Tom Jan Meeus (NRC) en Pim van Galen (NOS) en CDA Kamerlid Pieter Omtzigt zijn te gast: Minister Plasterk heeft laten weten dat er in Nederland inderdaad afgeluisterd wordt en vandaag was daar Premier Rutte die liet weten ‘aan te sturen’ op een overeenkomst met de Amerikanen om afluisteren te voorkomen. Louis Bontes werd deze week uit de PVV-fractie gezet, hij gaat verder als eenmansfractie en de PVV is niet meer de grootste oppositiepartij. De conclusie is dat je best een strafblad mag verzwijgen en blijven in de PVV, maar niet openlijk kritiek mag hebben op de partij. Gaan we ooit nog iets horen van Louis Bontes? Maar als je de problemen ziet bij de 50+ partij heb je eigenlijk het gelijk van Wilders….  

advertentie