Villa VPRO

o.a. de Nederlands-Somalische band

Villa VPRO

o.a. de Nederlands-Somalische band

Moamed Elmi woonde twintig jaar in Nederland, maar werkte in september op het Somalische presidentiële paleis. Hij adviseerde daar de nieuwe president en we praten met hem over de kansen voor Nederland in het land. Metropolis onderzoekt deze week de kansen van mannen bij vrouwen en vice-versa: hoe flirten we? Vandaag Tsjechië. In het tweede deel cultuur met Anton de Goede, over de foto's van Vincent Mentzel die te weinig aandacht krijgen op een veiling. In Schuld en Boete journalist Frank Kuitenbrouwer en strafrechtadvocaat Sidney Smeets. Kuitenbrouwer is pro-staking, Smeets vindt dat het middel het doel niet heiligt in dit geval.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Weg naar verwoeste Filipijnse stad Tacloban vrijgemaakt

vanaf 00:03:19

Als gevolg van de tyfoon Haiyan, wordt er op de Filipijnen gevreesd voor meer dan tienduizend doden. Zojuist is de weg naar de verwoeste stad Tacloban vrijgemaakt. Merlijn Stoffels van het Rode Kruis is zojuist aangekomen in Manilla. Waar beginnen de hulpverleners in zo'n crisissituatie?

Metropolis Radio: Flirten in Praag

vanaf 00:09:18

Onze correspondenten zoeken deze week uit hoe mannen en vrouwen elkaar het hof maken door te flirten. We beginnen in Tsjechië. Op dansscholen krijgen vrouwen les in een nieuwe discipline: ‘de Flirtdance’. Een bijdrage van Laura Postma.

Moamed Elmi adviseerde de nieuwe Somalische president

vanaf 00:18:36

De Somalische mensenrechtenjurist Moamed Elmi heeft de hele maand september gewerkt op het presidentiële paleis in Mogadishu. Hij gaf daar adviezen aan de nieuwe Somalische president Hassan Sheikh Mohamud.

De onterecht geringe interesse in foto's van Vincent Mentzel

vanaf 00:35:38

Er was dit weekeinde een kijkdag bij de veiling van foto's van Vincent Mentzel in Amsterdam van Adams Amsterdam Auctions. Op dit moment kan worden geboden via internet. Kan nog tot morgen. De belangstelling lijkt gering en dat is niet terecht, denkt Anton de Goede.    

Juridisch panel Schuld en Boete

vanaf 00:41:50

Strafrechtadvocaat Sidney Smeets van Spong Advocaten is het er niet mee eens dat zijn collega's staken. Juridisch journalist Frank Kuitenbrouwer is het op zijn beurt oneens met Smeets. De staking is wat hem betreft terecht. Daarover praten we in Schuld en Boete. Daarnaast passeren het geopperde opslaan van reisgegevens door Opstelten, de regels omtrent de terugkeer van pedoseksuelen in een stad en het hoger beroep in de zaak over de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen, de revue.

advertentie