Holland Doc Radio

Veranderd - Mag het wat zachter - Koude start - Ondergronds

Holland Doc Radio

Veranderd - Mag het wat zachter - Koude start - Ondergronds

Veranderd 3: Pieter
Mag het wat zachter
Koude start
Ondergronds

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Veranderd 3: Pieter

vanaf 00:04:27

Pieter de Lange (55) heeft het syndroom van Usher. Slechthorend geboren en rond zijn dertigste gingen zijn ogen achteruit. Hij ging steeds minder zien. Hij was nagenoeg blind. Een grote verandering in zijn leven zorgt er voor dat hij weer licht ziet, en kleuren. Volgens de prognoses die horen bij zijn syndroom kan het niet. Maar het gebeurt wel.

Mag het wat zachter

vanaf 00:08:24

In brasserie Keyzer, mooie klassieke zaak naast het Concertgebouw in Amsterdam, speelt iedere donderdagavond barpianist Henk de Wid. Henk de Wid, al 48 jaar werkzaam in het entertainment vak, is nu 68 jaar en heeft de Nederlandse entertainment geschiedenis van dichtbij meegemaakt. Op cruises gespeeld, maar ook met de groten uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Een portret van een man die zijn hele leven heeft geworsteld om als muzikant aan de bak te blijven en heeft geworsteld met het leven zelf.

Koude start

vanaf 00:28:52

De jonge schaatstrainer Martin ten Hove (29) is een van de grote beloftes in Nederland. Hij is onder meer assistent-trainer bij Jong Oranje, als hij ruim een jaar geleden totaal onverwachts een telefoontje krijgt uit China. Of hij schaatstrainer wil worden in de ijskoude stad Harbin.

Ondergronds

vanaf 00:49:16

Op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam wordt een kist opgegraven. Wat is er gebeurd met het menselijk lichaam dat er in verdween? Is het skelet netjes kaal geknaagd door de wormen? Hoe ziet het er binnen in die kist uit? Programmamaker Rogeria Burgers liet zich door Arpad Nesvadba, manager op Zorgvlied, uitleggen wat er ondergronds allemaal gebeurt na de dood.

advertentie