Villa VPRO

o.a. spionage in Brussel

Villa VPRO

o.a. spionage in Brussel

De uitzending speelt zich vandaag vooral af rondom Brussel. Over spionage in de Europese hoofdstad tijdens de koude oorlog, maar ook in het heden met auteur Kristof Clerix van 'Spionage in Brussel'. In het Eurobureau gaat het daarnaast over de verhuizing naar Straatsburg. De steun voor de maandelijkse operatie lijkt sterk af te brokkelen. Geldt dat ook voor de steun  van de VVD-EP'ers aan Guy Verhofstadt? Metropolis is wel aan de andere kant van de Atlantische oceaan, in Suriname. Het economiepanel behandelt de bestuurlijke malaise bij de Rabobank, na het vertrek van Sipko Schat.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Medicijnen onvoldoende onderzocht voor kinderen

vanaf 00:03:10

Kinderartsen weten nooit van te voren precies hoeveel medicatie ze aan hun patientjes moet worden voorschrijven. Bijna de helft is niet niet-geregistreerd en ook niet goed onderzocht. Hetzelfde geldt voor 80 procent van de medicijnen op een couveuseafdeling.  De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde vindt deze situatie onwenselijk en wil voortaan ook  dat het medicijngebruik uitgebreid getest wordt op kinderen.  Net als bij volwassenen. Daarover kinderarts Sylvia Veen.

Metropolis Radio en de Surinaamse uitvaart

vanaf 00:11:12

Onze correspondenten wonen deze week een uitvaart bij in hun standplaats. Gisteren waren we in Indonesië. Binnen 24 uur na je overlijden moet je begraven worden, daarna is er voor de familie tijd om te rouwen. Vandaag zijn we in Suriname. Daar wordt gedanst op het leven van de overledene, en de kist beweegt daarin mee. Een bijdrage van Harmen Boerboom.

Eurobureau vanuit Straatsburg

vanaf 00:36:01

De commotie rondom de liberale fractie in het Europees Parlement voor de VVD blijft rondspoken, ook na de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg. Hoe ziet de VVD alliantie met Guy Verhofstadt in de toekomst voor zich? Ook over die verhuizing werd dinsdag gedebatteerd. Vanaf 2019 hopen sommige EP'ers de maandelijkse rompslomp te veranderen.

economisch panel

vanaf 00:41:41

Paul Jekkers van de Bond voor Postpersoneel en Andre Meinema (NOS) zijn te gast. Met hen vragen we ons af of niet het hele Rabobestuur binnenkort zal opstappen. Worden Bitcoins een echt normaal geaccepteerd betaalmiddel? En wat moeten we nou doen? Loonmatigen of niet?

advertentie