Villa VPRO

o.a. EUBAM, RBS en SNS

Villa VPRO

o.a. EUBAM, RBS en SNS

De Royal Bank of Scotland ligt onder vuur in Engeland, FD-correspondent Mathijs Schiffers praat ons bij en René van Nes legt uit wat de EUBAM-missie inhoudt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mathijs Schiffers

vanaf 00:03:12

De Royal Bank of Scotland is wederom in opspraak geraakt. Uit een rapport dat de regering liet opstellen blijkt dat de RBS sinds het in staatshanden is systematisch bedrijven failliet lieten gaan om zo makkelijk aan hun bezittingen te komen. FD-correspondent Mathijs Schiffers praat ons bij vanuit Londen

Metropolis Frankrijk

vanaf 00:10:37

Stand-up comedy in Frankrijk; een bijdrage van Saskia Houttuin.

Rene van Nes

vanaf 00:15:58

De EU-observer schetst het beeld dat EU-personeel in Libië (para)militairen traint. Volgens documenten blijft het echter een civiele missie. Rene van Nes, coordinator van de Libië-desk van de Europese Dienst voor Extern Optreden (EEAS) onder gezag van Catherine Ashton, legt bij ons uit hoe de vork in de steel zit. 

Nico Keunings

vanaf 00:35:10

Gerrit Krol is gisteren in zijn woonplaats Groningen op 79-jarige leeftijd overleden. De dichter en schrijver was al enige jaren ziek. Hij schreef in totaal meer dan 50 romans, verhalenbundels, novellen, dichtbundels en essays. Neerlandicus en Krol-kenner Nico Keunings over de betekenis van de schrijver.

Schuld en Boete

vanaf 00:41:40

Deze week zijn de pleidooien in het hoger beroep van de zogeheten grensrechterzaak. Hoe is er met de jeugdige verdachten tot nu toe omgegaan? Volgende week wordt het verzoek behandeld van de nabestaanden van 'de comadief'. De man werd bij een inbraak in het Frans Ottenstadion in Amsterdam zo mishandeld dat hij anderhalf jaar in coma lag en vervolgens overleed. Zijn familie wil met een artikel-12 procedure afdwingen dat  betrokkenen alsnog vervolgd worden. Sinds een jaar mogen rechters voor ernstige recidivedelicten en zedenmisdrijven niet volstaan met het opleggen van een taakstraf. Hoe werkt deze minimumstraf in de praktijk?

advertentie