Villa VPRO

o.a. Internationaal Strafhof te eenzijdig?

Villa VPRO

o.a. Internationaal Strafhof te eenzijdig?

Lily Sprangers van het Turkije-Instituut over Erdogan en de Gulenbeweging, em. hoogleraar Paul de Waart over het Internationaal Strafhof en Het Vragenuur met Stientje van Veldhoven (D66), Paul Jansen (Telegraaf) en Jaap Jansen (Pauw en Witteman).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Splitsing in achterban Erdogan

vanaf 00:03:04

De Turkse premier Erdogan heeft veel uit te leggen. Uit een geheim document blijkt dat de minister-president instemde met het besluit van zijn Nationale Veiligheisraad om de  invloedrijke Gülenbeweging uit te schakelen.  Pikant detail: het zijn juist de aanhangers van deze islamistische beweging die Erdogan’s partij elke keer haar verkiezingsoverwinningen opleveren.

geen titel

vanaf 00:15:20

De top in Den Haag over het Internationale Strafhof loopt vandaag na een week af. Het moeilijkste punt van gesprek was het binnenboord houden van verschillende landen uit de Afrikaanse Unie. Zij denken erover om zich terug te trekken uit het Statuut van Rome. In de studio Paul de Waart, emeritus hoogleraar Volkenrecht van de Vrije Universiteit.

Het Parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:34:38

Deze week gaat het over 'acties'. Gerdi Verbeet in gesprek met Klaas den Tek over wat er wel en niet mag qua actievoeren in de Tweede Kamer.

Het Vragenuur

vanaf 00:38:36

In het Vragenuur praten we met Stientje van Veldhovern (D66), Paul Jansen (Telegraaf) en Jaap Jansen (Pauw en Witteman onder meer over de pensioenonderhandelingen, de gasboringen in Groningen en Paul Tang die met een overgrote meerderheid van de stemmen gekozen is tot fractievoorzitter van de PvdA in het Europees parlement. Tot slot nog even over de VVD-voorstellen om wetten niet meer te laten toetsen door rechters en het aparte paspoort voor mensen uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

advertentie