Villa VPRO

o.a. persconferentie Judith Spiegel & Boudewijn Berendsen

Villa VPRO

o.a. persconferentie Judith Spiegel & Boudewijn Berendsen

De economische prestaties van Griekenland blijven tegenvallen. De begroting voor 2014 is niet op orde en een nieuwe kapitaalinjectie is daardoor op de lange baan geschoven. Dimitros Pavlopoulos is universitair docent aan de VU en gaat donderdag kijken hoe de vlag erbij hangt in zijn thuisland. We houden ondertussen de persconferentie van de teruggekeerde Boudewijn Berendse en Judith Spiegel in de gaten. Bij hun terugkeer staan we ook stil vanuit Jemen, waar Judith Spiegel in het verleden Metropolis-reportages maakte. In het Buitenlandpanel aandacht voor Mali en CAR met Thea Hilhorst (Universiteit Wageningen, humanitaire hulp) en Marcel Rutten (African Studies Centre Leiden).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Italiaanse demonstranten rukken op naar Rome

vanaf 00:02:32

De lastenverzwaringen die het Italiaanse kabinet wil doorvoeren, zijn niet goed gevallen bij de bevolking. En masse blokkeren ze de toegangswegen naar verschillende grote steden en ook in Rome neemt het aantal demonstranten toe. Premier Letta vraagt ondertussen om het vertrouwen van de Kamer van Afgevaardigden.

Metropolis Radio: Vrijetijdsbesteding in Jemen

vanaf 00:09:54

Metropolis Radio  gaat deze week de wereld rond op zoek naar wat mensen in hun vrije tijd doen.  Een bijdrage van Judith Spiegel

Geldschieters weigeren nieuwe injectie voor Griekenland

vanaf 00:14:52

De inspecteurs van de internationale geldschieters van Griekenland zijn gisteren weer afgereisd om te kijken hoe het staat met de door hen geëiste hervormingen. De internationale geldschieters weigeren een nieuwe financiële injectie omdat zij ontevreden zijn over de Griekse begroting voor 2014. Intussen lijdt een groot deel van de Griekse bevolking. We praten over met de in Nederland woonachtige Dimitris Pavlopoulos. Hij is universitair docent op de sociologiefaculteit van de Vrije Universiteit.

Persconferentie Boudewijn Berendsen en Judith Spiegel

vanaf 00:30:00

Het Nederlandse stel Boudewijn Berendsen en Judith Spiegel zijn na een ontvoering die een half jaar voortduurde, terug op Nederlandse bodem. Op Schiphol geven zij een persconferentie over wat ze meemaakten. Mattijs van de Wiel was erbij.

Buitenlandpanel

vanaf 00:43:25

In ons Buitenlandpanel duiken we in Afrika. We beginnen in de Centraal-Afrikaanse Republiek, Nederlandse inzet in Mali en de erfenis van Nelson Mandela in Afrika. Onze panelgasten zijn Marcel Rutten van het Afrika-Studiecentrum en hoogleraar Wederopbouw en Hulpverlening Thea Hilhorst van de Universiteit in Wageningen

advertentie