Villa VPRO

o.a. oorlogsfotografie van Eddy van Wessel

Villa VPRO

o.a. oorlogsfotografie van Eddy van Wessel

Janoekovitsj wil wel degelijk een verdrag met Europa ondertekenen heeft hij EU-buitenlandcoordinator Ashton laten weten. Poepende kerstmannen in Spaanse aflevering van Metropolis. Fotograaf Eddy van Wessel heeft een boek samengesteld met werk in conflictgebieden. Gerard Beverdam, Hans Verbeek en Tom Jan Meeus in politiek panel Het Vragenuur.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

hubert smeets vanuit kiev

vanaf 00:02:53

President Janoekovitsj heeft wel degelijk de intentie om een handels- en associatie-akkoord te tekenen met de EU. Dat zei EU-buitenlandcoordinator Ashton vanochtend na een bezoek aan Oekraine.Eind november besloot de regering na Russische druk op de valreep een verdrag met de Europese Unie niet te tekenen. Sindsdien verzamelen pro-Europese Oekraïners zich op het centrale Onafhankelijkheidsplein in Kiev om het aftreden van de president te eisen. NRC-journalist Hubert Smeets is vanochtend aangekomen in Kiev. Hij heeft de oppositie gesproken...

poepende kerstmannetjes in Spanje

vanaf 00:09:23

Metropolis Radio gaat deze week de wereld rond op zoek naar wat mensen in hun vrije tijd doen. Vandaag in de allerlaatste editie van Metropolis Radio zijn we in Spanje. We gaan op bezoek bij verzamelaars van poepende Kerstmannetjes, die rond deze tijd van het jaar weer in de Catalaanse kerststallen te bewonderen zijn. Een bijdrage van Lex Rietman.

Eddy van Wessel: 'The Edge of Civilization'

vanaf 00:14:55

Srebrenica, Kosovo, Aleppo, de Gazastrook, Tsjetsjenie. Conflictgebieden die verbonden worden door een ding: de aanwezigheid van fotograaf Eddy van Wessel. Zijn ervaringen werden opgeschreven in het boek ‘The Edge of Civilization.’ Dat boek wordt morgen gepresenteerd en Eddy van Wessel is vandaag bij ons in de studio.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:35:04

Vroeger werden ze bikkers genoemd: 'Bijstand Individueel Kamerlid'. Maar tegenwoordig kennen we ze alleen nog als fractiemedewerkers. In de politiek zijn de steun en toeverlaat van het Kamerlid. Maar hoe groot is hun macht? Carola Schouten, Tweedekamerlid van de ChristenUnie, in het parlement, het spel en de knikkers, gemaakt door Klaas den Tek.

Het Vragenuur

vanaf 00:38:39

Gerard Beverdam (Nederlands Dagblad), Tom Jan Meeus (NRC) en Hans Verbeek (BNR).