VPROJazzLive

VPROJazzLive

VPROJazzLive is altijd actueel met concertopnames van nieuwe jazz en impro en alle crossovers die ertoe doen. Of live vanuit het Bimhuis in Amsterdam met eigen concerten en vanaf jazzfestivals. Maar ook de nieuwste cd’s. From all over the world, en zeker ook uit Nederland. Weinig tekst – veel muziek. Dat is VPROJazzLive. Vanaf 1 januari gaan we de VPRO-opnamen uitzenden op de zaterdag- en zondagavond in het nieuwe Radio 6-programma Vrije Geluiden! Elke za en zo tussen 20.00 en 01.00 uur!
Vanavond hebben we een gast in VPROJazzLive: Stormvogel, de Eemlander toetsenist, componist en historisch geprangde musicus die in weerwil van zijn jeugdige leeftijd (hij is van vlak voor de opkomst van de punk) een groot pleitbezorger is van de jazzrock. Dat niet alleen: hij praktiseert de jazzrock ook nog eens, vrijwel dagelijks, en bovendien in het goede gezelschap van Nederlandse en internationale vakbroeders als David de Marez Oyens, Onno Witte, Remco Smid Stahlhosen, Angelo Boltini, Marco van Os, Karsten van Straten, Jeroen Pek, Arjen de Graaf, Wieke Garcia, Arno van Nieuwenhuize, Volker Winck, en enkele specialisten op de analoge synthesizer, waaronder Borïk Konfederaaht, Frank Witte en Remko Kühne. 
 Elk jaar programmeert Stormvogel het kleinschalig festival De Muzen, de laatste jaren in Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort. Daar ontmoeten jazzrock, elektronica en internationale musici elkaar. Op het programma onder meer: Barditus, het Monophonic Analog Vintage Synthesizer Orchestra “Leonardo Da Vintage”, Wildcard, het Alter Ego Jazzbarock Orchestra, PitchWhiteStorm, en - na een onuitgesproken maar vanzelfsprekend “Komt allen tezamen” - de Bohemian Groove Seance. Stormvogel blikt terug, legt uit, licht toe, onthult, en laat natuurlijk de nodige opnamen horen!