Nooit Meer Slapen

met o.a. de Libris Literatuur Prijs, 5000 Roebel en Joost Doornik

Nooit Meer Slapen

met o.a. de Libris Literatuur Prijs, 5000 Roebel en Joost Doornik

Pieter van der Wielen praat met de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2014 live vanuit het Amstel Hotel. En Kris van der Veen vertelt het bijzondere verhaal van de totstandkoming van zijn documentaire '5000 Roebel' en over de situatie waar Russische jonge homo's zich in bevinden. Ook gaan we in Groningen bij schilder Joost Doornik op bezoek. Tussendoor reageert schrijfster Jannie Regnerus op iets wat vandaag het nieuws heeft gehaald en Anton de Goede praat met econoom Arnold Heertje over het enorme succes van Thomas Pikkety’s boek ‘Het kapitaal in de 21ste eeuw'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ilja Leonard Pfeijffer wint de Libris Literatuur Prijs

vanaf 00:02:57

De Libris Literatuur Prijs is de prijs voor de beste oorspronkelijke Nederlandse literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. Paul Witteman zat de jury van de Libris Literatuur Prijs voor en maakte tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam bekend wie, volgens de jury, de beste Nederlandstalige roman van dit jaar heeft geschreven. Pieter van der Wielen praat met Ilja Leonard Pfeijffer, de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2014, live vanuit het Amstel Hotel.

5000 roebel: de situatie van Russische jonge homo's

vanaf 01:12:23

In juli vorig jaar werd de Nederlandse documentairemaker Kris van der Veen in Moermansk opgepakt, omdat hij bezig zou zijn met 'homopropaganda'. Dat was sinds een maand verboden in Rusland. Ondanks dat veel materiaal van de makers in beslag is genomen, is de documentaire nu klaar. Kris van der Veen vertelt het bijzondere verhaal van de totstandkoming en over de situatie waar Russische jonge homo's zich in bevinden.

Het recente werk van Joost Doornik tentoongesteld

vanaf 01:43:25

Joost Doornik schildert stillevens, portretten, landschappen en interieurs. Hij is sinds enkele jaren ook mede-eigenaar van een Groningse galerie die werk van figuratieve Nederlandse schilders laat zien. Momenteel stelt hij in die galerie zijn eigen recente schilderijen tentoon – plus een groot café-interieur dat vijftien jaar geleden gestolen werd en onlangs weer boven water kwam. Gijsbert van der Wal gaat in Groningen bij de schilder op bezoek.