Zoveelste aanslag door de Oeigoeren

Zoveelste aanslag door de Oeigoeren

China heeft 150 speciale gewapende politieteams ingezet in Beijing tegen straatterreur. Hoewel het niet met zoveel woorden wordt gezegd is de angst voor nieuwe aanslagen door Oeigoeren groot.
Vorige week raakten bij een steekpartij op het treinstation in Guangzhou in het Zuiden van China nog zes mensen gewond. Volgens de Chinezen de zoveelste aanslag gepleegd door Oeigoeren, een moslimminderheid uit de westelijke provincie Xinjiang.
Onderzoeker Sanne Kamerling van de Rijksuniversiteit Groningen en Instituut Clingendael deed lang onderzoek naar de Oeigoeren.
 

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

Het aantal asielzoekers uit Eritrea naar Europa en Nederland is de afgelopen maanden explosief gegroeid. Mirjam van Reisen, Hoogleraar aan Universiteit Tilburg deed onderzoek naar mensensmokkel vanuit Eritrea. Een buitenlandpanel deze week over India en Bangladesh. Met India-kenner en hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam Mario Rutten hij is net terug uit Gujarat in India, het bolwerk van Modi's partij, de BJP. En in ons buitenlandpanel Ellen Bal, antropologe aan de Vrije Universiteit, pas terug uit Bangladesh. De internetgigant Google is op de knieën gedwongen door de 57-jarige Mario Costeja, een eenvoudige consultant in het Spaanse provinciestadje La Corina, in Bellen Met De Wereld. En in de serie Reportages vanuit het Europarlement 3: Laurence Stassen van de PVV. Een bijzonder geval, want tijdens de opnames voor deze reportage trok zij zich terug als lijsttrekker, waarop de fractie uit elkaar viel. En de zoveelste aanslag door de Oeigoeren. Onderzoeker Sanne Kamerling van de Rijksuniversiteit Groningen en Instituut Clingendael deed lang onderzoek naar de moslimminderheid in China.

advertentie