Geobureau: Bram van Ojik en Marietje Schaake over TTIP

Geobureau: Bram van Ojik en Marietje Schaake over TTIP

Terwijl de campagne voor de Europese verkiezingen het hoogtepunt nadert, zijn de EU en de Verenigde Staten deze week begonnen aan nieuwe onderhandelingen over TTIP: het trans-Atlantische Vrijhandelsverdrag dat er moet komen. Maar waar de Europese lijsttrekkers geen genoeg krijgen van het betwisten van de achterkamertjespolitiek in de Brusselse burelen of steggelen over ‘in of uit de euro’, blijft het rond wat het grootste handelsakkoord ter wereld moet worden opvallend stil - en dat terwijl TTIP vergaande invloed kan hebben op Europa. Maar wat voor invloed?
Is dit komende vrijhandelsakkoord een gouden kans voor de EU, of is het een waagstuk waarbij niet alleen voedselveiligheid en milieu op het spel worden gezet, maar zelfs onze democratie in gevaar komt?
Daarover vanavond een debat in onze rubriek Geobureau, met GroenLinks-leider Bram van Ojik en D66-Europarlementariër Marietje Schaake.

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

Onrust in Libië, Reportage over Esther de Lange, CIA stopt gebruik medische vaccinatieprogramma's, Reportage: Eritrea, de hindernissen onderweg, Geobureau: Bram van Ojik en Marietje Schaake over TTIP

advertentie