Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma.

- A. Moonen
Interview van Anton de Goede met de schrijver A. Moonen over het feit dat hij tijdens de Nacht van het Boek in Tilburg zeer vijandig werd benaderd door leden van het Werktheater naar aanleiding van het feit dat Moonen zeer opzienbarend de voorstelling verliet tijdens het Boekenbal in Amsterdam . 8'58"

- Boeli van Leeuwen
Fragment uit het boek 'Schilden van leem' van Boeli van Leeuwen (uitg. In de Knipscheer, Haarlem) gelezen door Anton de Goede . 4'20"
Recensie van 'Schilden van leem' gemaakt door Bouke Jagt . 6'

- Cyrille Offermans over Hugo Brandt Corstius
Lezing van Cyrille Offermans over Hugo Brandt Corstius naar aanleiding van het feit dat hij de P.C. Hooftprijs niet heeft gekregen. De lezing vond plaats tijdens de Nacht van het Boek in Tilburg, zaterdag 23 maart. 27'40"

Ster + Nieuws

Continuïteit 0'43"

- 'A passage to India' 1
Het tweede uur Boeken is gewijd aan het reisverslag dat Bas Heijne samen met Juurd Ysvogel maakte in India in Dewas, naar aanleiding van het boek 'A passage to India' van E.M. Forster. Deze week verschijnt dit boek in een Nederlandse vertaling bij Athenaeum, Polak en van Gennep, Amsterdam. Ook is de première van de gelijknamige film deze week. Het reisverslag wordt afgewisseld met fragmenten uit het boek, gelezen door Anton de Goede (3x) en inleidende teksten van Paul Aalbers.
Deel 2 wordt uitgezonden in Boeken van 2 april 1985.

Tussen de items live presentatie van Paul Aalbers en muziek.

(uitzending is gewist, opname afkomstig van geluidscassette van Publieksservice van de VPRO)

advertentie