Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'

Ad Fransen praat met de literair correspondent in België Herman Brusselmans over het voortbestaan van de krant De Morgen en de benefietvoorstellingen daarvoor. Verder over het interview dat hij had met een Nederlandse journaliste Jessica Durlacher. 5'50"

Tessa de Loo schreef de roman 'Meander' (Arbeiderspers) over de leefgemeenschap in Pieterburen waar zij ooit deel van uit maakte. Er gingen geruchten dat andere leden van die gemeenschap het daar niet mee eens waren en een schadevergoeding wilden hebben. Lejo Siepe sprak met René Kres, ex-communelid en met Tessa de Loo. 10'11"

De Engelse schrijver Victor Sigismondi debuteerde in Nederland met zijn pikante novelle 'Blue Roar' bij de Nederlandse uitgeverij GRAM (Groningen-Amsterdam). Lejo Siepe sprak met Rob van Es van GRAM over waarom zij hier een Engels boekje uitgeven en over het feit dat zij de Amerikaanse markt willen gaan veroveren met dit boekje. 6'08"

Ieder jaar gaan er vanuit Nederland twee of drie schrijvers naar Amerika om daar met subsidie van WVC te gaan doceren aan Amerikaanse universiteiten om de belangstelling voor de Nederlandse literatuur levendig te houden. John Albert Jansen bezocht de drie auteurs die dit jaar 'writers in residence' zijn. Vanavond: Renate Dorrestein die in Ann Arbor zit. 14'29"

Martin Ros geeft weer zijn boekenkeuze van de week. Nu boeken uit Suriname en Tahiti. 9'26"

NOS : Een nabeschouwing van de dameshandbalwedstrijd Sowjet-Unie-Nederland in het kader van de W.K. handbal. Verslaggever Jan van Kelle 2'

NIEUWS
Continuïteit

John Albert Jansen bezocht in de VS de Amerikaanse auteur Raymond Carver. Hij wordt wel 'The king of the short story' genoemd. Een gesprek met Raymond Carver en een gesprek met zijn Nederlandse uitgever Theo Sontrop (Arbeiderspers). Wim Noordhoek leest fragmenten uit het werk van Raymond Carver. In Nederland verscheen ' Waarover wij praten als wij over liefde praten' en binnenkort verschijnt 'Voorzichtig'.

advertentie