Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer van het programma.

- verboden pauspublicaties
Johan Anthierens per telefoon over het verbieden van het tijdschrift ‘Osservatore Romano' van uitg. Tabula in België. Ook andere pauspublicaties worden verboden. Interview van Paul Aalbers met de conservator protestantisme van het Catharijne Convent in Utrecht, Robert Zijp. Hij is de samensteller van het antipapistisch zakboek, uitg. Tabula. band 26'20"

- foute schrijvers
In het rariteitenkabinet een interview van Boudewijn Büch met Jan Jaap Kelder over goede en foute schrijvers in de oorlog . Hij is auteur van het boek 'Schrijvers voor de nieuwe orde' . band 23'50"

STER + NIEUWS

Continuïteit + tune 1'

- Alexander van Renate Rubinstein
Fragment uit het boek 'Alexander' (Staatsuitgeverij), geschreven door Renate Rubinstein naar aanleiding van de achttiende verjaardag van kroonprins Alexander. Fragment gelezen door Ineke van den Bergen. Aansluitend een recensie over het boek van Boudewijn Büch . 8'24" band

- 'Relikwieën en Documenten' door W.F. Hermans
De lezing van W.F. Hermans 'Relikwieën en Dokumenten' uitgesproken tijdens de officiële opening van het Letterkundig Museum in Den Haag. band 34'35"

- Ezra Pound
Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de dichter Ezra Pound werd geboren. Bij uitg. In de Knipscheer, Haarlem verscheen de bundel 'Mauberly en andere gedichten' van Ezra Pound. Frans Kellendonk vertelt over Ezra Pound . 9'22"

Tussen de items muziek en live presentatie van Paul Aalbers

(uitzending is deels gewist, opname deels afkomstig van geluidscassette van Publieksservice van de VPRO)


advertentie