Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 3'03"

- Het Boekennieuws van Anton de Goede:
Het Boekennieuws van Anton de Goede met:
-De Nederlandse Boek Verkopersbond is boos op Elsevier omdat die de Kroniek voor de 20e eeuw, tegen inlevering van een bon met korting willen verkopen zonder dat de NBB daarin is gekend.
-De schrijversvakschool het Colofon organiseert cursussen in proza schrijven. Met o.a. Gerben Hellinga, Olga Madsen en Hannemieke Stamperius.
-De Raad voor de Kunst is met een voorstel voor nieuwe staatsprijzen gekomen. Gesprek met Anton Korteweg en Cyrille Offermans. Beiden waren lid van de jury die de P.C. Hooftprijs aan Hugo Brandt Corstius wilden geven, zij zitten nu in de Raad voor de Letteren.
-Jim Holmes
-Mensje van Keulen : 'Tommy station', uitg. Querido.

- Fonds voor de Letteren
Gesprek met Ger Verrips van het Fonds voor de Letteren. Naar aanleiding van persbericht over nieuwe opdrachten. Willem G. Weststeijn heeft een opdracht gehad om de gedichten van Velimir Chlebnikov te vertalen. Anton van der Lem wil de brieven van Huizinga gaan uitgeven. Oproep aan iedereen die nog brieven van Johan Huizinga heeft om die aan Anton van der Lem te geven.

- 'De gevarendriehoek' van A.F.Th. van der Heijden
Fragment uit 'De gevarendriehoek' van A.F.Th. van der Heijden, gelezen door Anton de Goede. Dit is het tweede deel van de serie 'De tandeloze tijd'. 3'12"
Recensie over 'De gevarendriehoek' door Annie van den Oever. 4'47"
Recensie over 'De gevarendriehoek' door Maarten van Buuren, medewerker literatuur wetenschappen in Nijmegen en redacteur van De Revisor. 3'30

STER + NIEUWS

- Lévi Weemoed in Oxford
Herhaling van het programma Lévi Weemoed in Oxford, in het kader van de serie Nederlandse schrijvers in hun favoriete buitenland. 50'
Herhaling van de uitzending van 23 juli 1985 1e uur.

Tussen de items live presentatie van Paul Aalbers + muziek.

(uitzending is gewist, opname afkomstig van geluidscassette van Publieksservice van de VPRO)

advertentie