Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Uitzending begint 5’ later vanwege verslaglegging van het debat in de Tweede Kamer over de kruisraketten

Continuïteit + trailer programma. 3'23"

- Het boekennieuws van Anton de Goede
Het boekennieuws van Anton de Goede, met
- One World Poetry. Een gesprek met Marko Fondse, organisator van de Griekse avond. Een gesprek met de dichter William Burroughs, die de 1e avond optreedt. Een gesprek met de organisator van One World Poetry Ben Posset.
- Na vele jaren verschijnt er weer een boek van Hendrik van Teylingen. Hij heeft één dichtbundel gepubliceerd en komt nu met proza. Hij was lid van de Hara Krishnabeweging en daarover schrijft hij in het nu verschenen boek 'De schildpad en het schild' (uitg. De Bezige Bij, Amsterdam). De Hare Krishnabeweging is hier kwaad om geworden. Een gesprek met Hendrik van Teylingen.
- Bij uitgeverij Meulenhoff is een bundel met herinneringen van Anton Constandse verschenen onder de titel' De bron waaruit ik gedronken heb'. Met een voorwoord van Laurens van Krevelen. Een fragment uit een VPRO-radio uitzending met een column van Anton Constandse over de Tour de France.

- Lévi Weemoedt
Fragment uit de bundel 'Daar komt de bruid' van Lévi Weemoedt (uitg. Contact, Amsterdam), gelezen door Anton de Goede. 3'53"
Recensie van Henk Hofland over de bundel 'Daar komt de bruid'. 3'30"
Recensie van A.J. Heerma van Voss over de bundel 'Daar komt de bruid' 6'51"

STER + NIEUWS

Continuiteit + tune. 1'


- Albert Verweylezing Gerard Reve, deel 2
Tweede deel van de Albert Verweylezing van Gerard Reve, onder de titel ‘Hoop doet sterven'. Een lezing over literatuur. Opgenomen vrijdag 8 november in de St. Pieterskerk in Leiden. 43'

- Gerard Reve
Een brief van Gerard Reve aan Kees Timbos voorgelezen door Anton de Goede. De brief komt uit 'Brieven aan een geschoolde arbeider' van Gerard Reve (uitg. Veen, Utrecht). 5'40"

Tussen de items live presentatie van Paul Aalbers + muziek.

advertentie