Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'20"

Hans Werkman heeft de Henriëtte de Beaufortprijs gekregen voor zijn biografie over Willem de Mérode. Het Genootschap voor Tegennatuurlijke Letteren heeft hiertegen protest aangetekend vanwege zijn bedenkelijke ideeën over homoseksualiteit. Ad Fransen praat met Chris van der Pluym van het genootschap over dit protest. 18'46"

Ad Fransen praat met Jack Feenstra over zijn essay 'Het driedelig pak van een schrijver', uitg. Heeffer, Bergen op Zoom. 10'39"

Ad Fransen praat met de schrijver Jacq Firmin Vogelaar naar aanleiding van het verschijnen van een door hem geschreven kinderboek 'Het geheim van de bolhoeden'. Dit is zijn eerste kinderboek na vele experimentele boeken voor volwassenen. 18'02"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

Boudewijn Büch bezocht samen met Leo van Maris het klooster Mariënhage in Eindhoven. In dit klooster wordt al sinds 1954 gewerkt aan een woordenboek op Augustinus (354 tot 430 na Christus). Augustinus schreef een aantal godsdienstige en wijsgerige werken. Boudewijn Büch in gesprek van Pater Schrama. 54'21"


De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie