Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Trailer programma 1'43"

Deel 5 van de serie het boekenvak. deze week bezochten Jan Louter en Rob van Olm drukkerij Boekhoven-Bosch. Daar werden ze rondgeleid door Nico de Boer en Ries Steenhouwer. Vervolgens praten ze over de verkoop van boeken met de directeur van de Nederlandse Boekverkopersbond Stef Bertina en met de directeur van uitgeverij Sijthof de heer Pruyt die van mening is dat boeken alleen via de boekhandel verkocht kunnen worden. 22'54"

In de serie schrijvers over hun favoriete boek vanavond de vertaler/schrijver August Willemsen. Eén van zijn meest favoriete boeken is 'De binnenlanden' van de Braziliaan Euclides da Cunha. Ad Fransen sprak met August Willemsen. 29'55"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

In het tweede uur een portret van de 71 jarige dichter Koos Schuur. Koos Schuur emigreerde naar Australië, maar keerde weer terug naar Nederland. Vanuit Australië schreef hij brieven aan vrienden als Bert Schierbeek en Jan Elburg. Deze brieven werden gebundeld in de brievenroman 'De kookaburra lacht' en verscheen in 1953 bij de Bezige Bij.
Lejo Siepe spreekt met Koos Schuur en met de dichter Jan Elburg.
De brieffragmenten worden gelezen door Anton IJdo. + 54'


De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie