Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'10"

Ad Fransen belt met W.F. Hermans in Parijs om hem te feliciteren met zijn 65ste verjaardag. Ad vraagt Hermans om een reactie op de beschouwende artikelen die over hem in de dag- en weekbladen zijn verschenen naar aanleiding van zijn verjaardag. 3'38"

Afgelopen weekend vond in Amsterdam de jaarlijkse Uitmarkt plaats. Wim Noordhoek was de gastheer in de literaire salon. Daar ontving hij de schrijver A. Alberts van wie onlangs het boek 'Inleiding tot de kennis van een ambtenaar' bij uitg. Van Oorschot verscheen. Een samenvatting van het gesprek dat Wim Noordhoek had met A. Alberts. 6'30"

In de serie Het Boekenvak praat Lejo Siepe met de vertaler (uit het Frans) Hans van Pinxteren. 10'28"

In de serie schrijvers over hun favoriete boek vanavond de laatste aflevering met Doeschka Meijsing. John Albert Jansen praat met haar over haar favoriete boek 'Mowgly' uit Kiplings's Jungleboek. 25'10"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

In dit tweede uur het interview dat Ad Fransen deze zomer maakte in New York met de aldaar woonachtige schrijver/bioloog Leo Vroman. Ook zij vrouw Tineke neemt af en toe deel aan het gesprek. Het werk van Vroman is verschenen bij uitg. Querido, daar verschijnt ook zijn nieuwe bundel 'Fractaal'. Vroman woont al 40 jaar in Amerika.

advertentie