Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma 2'20"

Ad Fransen praat met de literair correspondent in Londen Jaap Harskamp over de Bookerprize. 6'25"

Afgelopen zaterdag werd in Harlingen de Anton Wachterprijs uitgereikt aan Wessel te Gussinklo voor zijn boek 'De verboden tuin'. Lejo Siepe sprak in Harlingen met de prijswinnaar, mevrouw Vestdijk en met Frans Kellendonk die eerder de Anton Wachterprijs ontving. Ook hield Kellendonk een toespraak waarin hij de aanval op Aad Nuis opende vanwege diens recensie over zijn boek 'Mystiek lichaam' en
zijn beschuldiging van antisemitisme. 11'47"
N.B. In dit item een stilte van 1'30" vanwege een zenderstoring.

Afgelopen donderdag werd de liedjesbundel 'Heen en weer' van Drs. P gepresenteerd. Drs. P. zong daar het lied Vera Cruz. 2'35"

Ook werd in Odeon het rijmwoordenboek van Jaap Bakker (uitg. Bert Bakker) gepresenteerd. Ad Fransen vroeg reacties op de toespraak die Hugo Brandt Corstius aan drs. P., Jean-Pierre Rawie, J.P. Guépin en Ivo de wijs. 7'45"

Vanochtend werd het nieuwe woordenboek 'Eigentijds Nederlands' van J.B. Drewes (lexicograaf), uitg. Wolters Noordhoff, gepresenteerd in het Amstelhotel in Amsterdam. Ad Fransen sprak met J.B. Drewes. 4'10"

De leengelden voor boeken die in de bibliotheek geleend worden staan weer ter discussie. Hoe moet de verdeelsleutel tussen uitgever en auteur worden? Ad Fransen confronteerde Laurens van Krevelen, Kon. Ned. Uitgeversbond en Hugo Verdaasdonk, voorzitter Ver. van Letterkundigen met elkaar. 8'45"

De column van Sal Sandeman over dichters van vandaag die misschien wel van gisteren zijn. 4'25 "

NIEUWS
Cont. 0'12"

In dit tweede uur Boeken een portret van de 81-jarige dichteres Ida Gerhardt gemaakt door Rob van Olm en Jan Louter. Gesprekken met : Maria van der Zijde, levensgezellin van Ida Gerhard Ad ten Bosch, boekhandelaar in Zutphen en vertrouwenspersoon; Ben Hosman en Johan Polak, vrienden en uitgevers van haar werk; Anneke Reitsma, publicaties over Gerhardt + een proefschrift; Frans Berkelmans, monnik in het klooster in Egmond, hij praat over de psalmgedichten van Ida Gerhardt. Ida Gerhardt zelf wil geen interviews geven, zij blijft al jaren buiten de publiciteit. De gedichten werden door Kiki Amsberg voorgedragen en de commentaar teksten werden gelezen door Raymond Campfens.


De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO.

advertentie