Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'

Het fonds van Elsevier-Manteau gaat over naar de Boekerij van Malherbe. Gerard Reve die bij Manteau publiceerde wil niet mee over naar de Boekerij. Mocht Elsevier dit toch door zetten dan dreigt hij met een kort geding. Ad Fransen praat telefonisch met Gerard Reve over deze kwestie. 5'35"

Afgelopen week vond in Antwerpen de vijftigste Boekenbeurs plaats. Ad Fransen ging daar op bezoek en praatte daar met twee jonge uitgever; Annie van Landeghem van uitgeverij Kritak en met Rudie van Schoonbeek van uitgeverij Dedalus. 9’11"

Op de Boekenbeurs was ook de rechts-extremistische uitgeverij De Roerdomp van Joris Lombaerts aanwezig. Ad Fransen sprak met Joris Lombaerts. 6'30"

Enige tijd geleden werd Julien Weverbergh, direkteur van Manteau België ontslagen. Samen met diverse auteurs uit dat fonds stichtte hij een nieuwe uitgeverij H in Nederland. Ad Fransen praatte met Lionel Deflo, de huidige directeur van Manteau, over wat er is overgebleven van Manteau. 6'12"

Van de Vlaamse auteur Hugo Raes werd vijf jaar niets vernomen. Nu is pas zijn nieuwe roman 'De Goudwaterbron' verschenen. Ad Fransen sprak met hem over zijn wederopstanding. 9’ 55"

De rubriek van Martin Ros. Ad Fransen vroeg hem welke nieuwtjes hij op de Vlaamse boekenbeurs had gesignaleerd. 8'31"

NIEUWS
Continuïteit

Een jaar geleden overleed dichter/auteur Cees Buddingh’. Op initiatief van zijn vrienden heeft de Bezige Bij nu een herdenkingsbundel 'Een stem om niet te vergeten' uitgegeven. Nederlandse schrijvers herdenken daarin Cees Buddingh’. In het boek zit ook een cassette met proza en poëzie door Buddingh’' zelf voorgedragen. Afgelopen donderdag werd deze bundel in Dordrecht gepresenteerd. Rob van Olm en Jan Louter maakte daar een portret over Cees Buddingh’. De aanwezigen waren vrienden, collega's en familie van Buddingh’.
Rob van Olm en Jan Louter spraken met: Willem Wilmink (hij draagt een gedicht voor) ; de zonen van Buddingh’, Sacha-historicus en Wiebe-vertaler ; Simon Vinkenoog-vriend ; Martin Mooy-oprichter van Poetry International, werkte daar veel met Budding’ samen; Bert Schierbeek-vriend ; Nico Scheepmaker ; Adriaan Morriën; Roel Leentvaar -vriend. Simon Vinkenoog draagt het gedicht 'I. remember C.B.' voor. En door Buddingh’ zelf voorgedragen werk.

advertentie