Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

N.B. eerste kwartier 19.02-19.18 extra Langs de Lijn NOS

Continuiteit + trailer programma. 2'16"

Ad Fransen was bij de uitreiking van de AKO-prijs aan J. Bernlef afgelopen zondag in het Amstelhotel in Amsterdam. Hij sprak daar met: Tom van Deel, Jaap Goedegebuure, Guus Schut (Ath. Boekhandel), Hans van Mierlo (voorzitter jury), Oscar Timmers (genomineerde, pseud. J. Ritzerfeld) en J. Bernlef. 20'

Uitgever/beeldend kunstenaar Wim Borsch heeft samen met de dichter/vertaler Petrus Hoozemans een bibliofiele editie gemaakt van vertaalde teksten van de Franse dichter/zanger Leo Ferré onder de titel 'Choix de Ferré'. deze editie met zeefdrukken van Wim Borsch moet f1250,- per stuk kosten, oplage 55 exemplaren. Nu vindt Petrus Hoozemans dat Borsch slordig werk heeft geleverd en heeft beslag op de editie laten leggen. Lejo Siepe sprak met beide heren over deze ruzie. 7'06"

De column van Sal Sandeman over het pas onthulde standbeeld van Multatuli. Hij noemt o.a. Geert van Oorschot en Hans van den Bergh. 5'13"

NIEUWS
Cont.

Rob van Olm sprak met de dichter Hans Tentije van wie onlangs de bundel 'Schemering' verscheen bij uitgeverij De Harmonie. 12'38"

Jan Louter sprak met de dichter/romancier Kees Ouwens van wie onlangs ‘Eenzaamheid door genot' verscheen. 39'50"
Werken van Ouwens verschenen bij Ath. Polak & Van Gennep en bij Meulenhoff. Rob van Olm las de gedichten.

advertentie