Woord

Kerst

Woord

Kerst

Hebt u de boom staan? Ja? Piek d’r op? De lichtjes aan? Een pak kransjes bij de hand en de kinderen in de kribbe? Fijn zo. Dan bent u helemaal klaar voor onze Woord Kerstuitzending vannacht! Onder de hoede van Maarten Westerveen zullen kerstbellen rinkelen en sneeuwvlokjes dwarrelen, want op de radio kan alles. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op woord.

Tussen 2 en 3: gaan we terug in de tijd naar het kerstfeest van 1939, leest Freek de Jonge een verhaal voor over hét ultieme stukje kerstvlees, gaan we in op feiten en fabels over de kerststal en eindigen we met een prachtig kerstverhaal.

Tussen 3 en 4: gaan we weer terug in de tijd, ditmaal naar het kerstfeest van 1944.

Tussen 4 en 5: hebben we twee kerstverhalen voor u. Eentje van de winnaar van het VARA Kerstverhalenconcours van 1999 en eentje van KRO’s Damokles.

Tussen 5 en 6: eindelijk aandacht voor de man waar het dezer dagen toch allemaal om draait: Jezus Christus. Laura Stek zocht Ted Neeley op, de man die Jezus speelt in Jesus Christ Superstar. Naast Jezus kunnen Bert en Ernie natuurlijk ook niet ontbreken. Plus een kort hoorspel over het leed van de decembermaand.

Tussen 6 en 7: ooooh dennenboom… en hoe staat het eigenlijk met het welzijn van de kerstkalkoen? Natuurlijk wordt er ook kerst gevierd in Bergeijk en we eindigen met de allerlaatste aflevering van Achterland. Over het oude hart van Enkhuizen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het kerstfeest van 1939

vanaf 00:02:03

Hebt u de boom staan? Ja? Piek d’r op? De lichtjes aan? Een pak kransjes bij de hand en de kinderen in de kribbe? Fijn zo. Dan bent u helemaal klaar voor onze Woord Kerstuitzending vannacht! Onder de hoede van Maarten Westerveen zullen kerstbellen rinkelen en sneeuwvlokjes dwarrelen, want op de radio kan alles. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op woord.Tussen 2 en 3: gaan we terug in de tijd naar het kerstfeest van 1939, leest Freek de Jonge een verhaal voor over hét ultieme stukje kerstvlees, gaan we in op feiten en fabels over de kerststal en eindigen we met een prachtig kerstverhaal.

Het kerstfeest van 1944

vanaf 01:02:01

Hebt u de boom staan? Ja? Piek d’r op? De lichtjes aan? Een pak kransjes bij de hand en de kinderen in de kribbe? Fijn zo. Dan bent u helemaal klaar voor onze Woord Kerstuitzending vannacht! Onder de hoede van Maarten Westerveen zullen kerstbellen rinkelen en sneeuwvlokjes dwarrelen, want op de radio kan alles. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op woord.Tussen 3 en 4: gaan we weer terug in de tijd, ditmaal naar het kerstfeest van 1944.

Twee kerstverhalen

vanaf 02:02:05

Hebt u de boom staan? Ja? Piek d’r op? De lichtjes aan? Een pak kransjes bij de hand en de kinderen in de kribbe? Fijn zo. Dan bent u helemaal klaar voor onze Woord Kerstuitzending vannacht! Onder de hoede van Maarten Westerveen zullen kerstbellen rinkelen en sneeuwvlokjes dwarrelen, want op de radio kan alles. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op woord.Tussen 4 en 5: hebben we twee kerstverhalen voor u. Eentje van de winnaar van het VARA Kerstverhalenconcours van 1999 en eentje van KRO’s Damokles.

Jesus Christ Superstar

vanaf 03:02:01

Hebt u de boom staan? Ja? Piek d’r op? De lichtjes aan? Een pak kransjes bij de hand en de kinderen in de kribbe? Fijn zo. Dan bent u helemaal klaar voor onze Woord Kerstuitzending vannacht! Onder de hoede van Maarten Westerveen zullen kerstbellen rinkelen en sneeuwvlokjes dwarrelen, want op de radio kan alles. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op woord.Tussen 5 en 6: eindelijk aandacht voor de man waar het dezer dagen toch allemaal om draait: Jezus Christus. Laura Stek zocht Ted Neeley op, de man die Jezus speelt in Jesus Christ Superstar. Naast Jezus kunnen Bert en Ernie natuurlijk ook niet ontbreken. Plus een kort hoorspel over het leed van de decembermaand. 

Kerst in Bergeijk en Achterland

vanaf 04:03:26

Hebt u de boom staan? Ja? Piek d’r op? De lichtjes aan? Een pak kransjes bij de hand en de kinderen in de kribbe? Fijn zo. Dan bent u helemaal klaar voor onze Woord Kerstuitzending vannacht! Onder de hoede van Maarten Westerveen zullen kerstbellen rinkelen en sneeuwvlokjes dwarrelen, want op de radio kan alles. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op woord.Tussen 6 en 7: ooooh dennenboom… en hoe staat het eigenlijk met het welzijn van de kerstkalkoen? Natuurlijk wordt er ook kerst gevierd in Bergeijk en we eindigen met de allerlaatste aflevering van Achterland. Over het oude hart van Enkhuizen.

advertentie