Woord

Lost & Found

Woord

Lost & Found

In deze Lost en Found editie van Woord raken we van alles kwijt. Familieleden, kunst, geluiden, een stuurman van een vrachtschip, een liefde en de complete huisraad. Maar gelukkig wordt alles en iedereen ook weer gevonden. Presentatie: Floortje Smit.

Zo wordt een geadopteerd kind plots herenigd met haar biologische, Zuid-Koreaanse moeder en vindt Loes Bandsma haar jeugd terug, op de bladzijden van een verloren gewaand fotoalbum uit voormalig Nederlands-Indië. Verder de documentaire Na 50 jaar antwoord, waarin na een lange en intensieve speurtocht de rechtmatige eigenaar wordt gevonden van onrechtmatig verkregen huisraad, een hoorspel over een man die wíl verdwijnen en een Vlaamse detective, over de verdwenen panelen van het befaamde schilderwerk De aanbidding van het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck. Dat en meer in deze editie van Woord.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Herenigd met je moeder

vanaf 00:02:00

Familieleden, kunst, geluiden, een stuurman van een vrachtschip en de complete huisraad. Dit keer in Woord verhalen over het verlies van mensen en dingen. Maar gelukkig wordt alles en iedereen ook weer gevonden. Behalve dan misschien die ene man die niet gevonden wíl worden. Presentatie: Floortje Smit. Meer verhalen op woord.nl.In het eerste uur: wordt een geadopteerd kind plots herenigd met haar biologische, Zuid-Koreaanse moeder. Over deze, ietwat anders dan verwacht lopende hereniging hoort u in de prijswinnende documentaire Omma en Mamma. En: Loes Bandsma vindt haar jeugd terug, op de bladzijden van een verloren gewaand fotoalbum uit voormalig Nederlands-Indië. 

Zoektocht naar een verloren liefde

vanaf 01:01:56

Familieleden, kunst, geluiden, een stuurman van een vrachtschip en de complete huisraad. Dit keer in Woord verhalen over het verlies van mensen en dingen. Maar gelukkig wordt alles en iedereen ook weer gevonden. Behalve dan misschien die ene man die niet gevonden wíl worden. Presentatie: Floortje Smit. Meer verhalen op woord.nl.In het tweede uur: start radiomaker Els Peek een queeste rondom haar verloren liefde, met hulp van een helderziende en Tarot. 

Afslachting van de Tjisalak

vanaf 02:02:09

Familieleden, kunst, geluiden, een stuurman van een vrachtschip en de complete huisraad. Dit keer in Woord verhalen over het verlies van mensen en dingen. Maar gelukkig wordt alles en iedereen ook weer gevonden. Behalve dan misschien die ene man die niet gevonden wíl worden. Presentatie: Floortje Smit. Meer verhalen op woord.nl.In het derde uur: het even bizarre als gruwelijke verhaal van een stuurman die de torpedering van zijn vrachtschip, afslachting van de bijbehorende bemanning en dagen dobberen op zee overleefde. Alsook: een hoorspel over een man die wíl verdwijnen. Om te bepalen waarheen roept hij simpelweg de hulp in van een reisbureau.

Trauma's wissen met LSD

vanaf 03:02:03

Familieleden, kunst, geluiden, een stuurman van een vrachtschip en de complete huisraad. Dit keer in Woord verhalen over het verlies van mensen en dingen. Maar gelukkig wordt alles en iedereen ook weer gevonden. Behalve dan misschien die ene man die niet gevonden wíl worden. Presentatie: Floortje Smit. Meer verhalen op woord.nl. In het vierde uur: is te horen hoe getraumatiseerden werden behandeld met de drug LSD, met als doel verdrongen herinneringen naar boven te halen. En verder: de documentaire Na 50 jaar antwoord, waarin na een lange en intensieve speurtocht de rechtmatige eigenaar wordt gevonden van onrechtmatig verkregen huisraad. 

De verdwijning van het Lam Gods

vanaf 04:03:52

Familieleden, kunst, geluiden, een stuurman van een vrachtschip en de complete huisraad. Dit keer in Woord verhalen over het verlies van mensen en dingen. Maar gelukkig wordt alles en iedereen ook weer gevonden. Behalve dan misschien die ene man die niet gevonden wíl worden. Presentatie: Floortje Smit. Meer verhalen op woord.nl. In het laatste uur: een Vlaamse detective, over de verdwenen panelen van het befaamde schilderwerk De aanbidding van het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck. Maar ook: verdwenen geluiden, van een grammofoonplaat en uit kinderkelen.

advertentie