Woord

Griezelen

Woord

Griezelen

Kasteelspoken, vampiers in Transsylvanië, monsters onder het bed en zombies op het kerkhof. Deze nacht presenteert Maarten Westerveen u een Woord vol verhalen over griezels. Met plezier bezorgen wij u een slapeloze nacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op Woord.nl.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Les Catacombes: een bezoek aan het Parijse knekelhuis (en meer)

vanaf 00:02:08

Kasteelspoken, vampiers in Transsylvanië, monsters onder het bed en zombies op het kerkhof. Deze nacht presenteert Maarten Westerveen u een Woord vol verhalen over griezels. Met plezier bezorgen wij u een slapeloze nacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op Woord.nl.Van 2 tot 3: griezelen met een verhaal over Sjoerd van Oerd, Willem de Ridder vertelt over zijn griezelhoorspelen en we brengen een bezoekje aan het knekelhuis onder Parijs waar miljoenen beenderen liggen opgeslagen.

Het Necronomicum: een vervloekt boek (en meer)

vanaf 01:02:06

Kasteelspoken, vampiers in Transsylvanië, monsters onder het bed en zombies op het kerkhof. Deze nacht presenteert Maarten Westerveen u een Woord vol verhalen over griezels. Met plezier bezorgen wij u een slapeloze nacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op Woord.nl.Van 3 tot 4: spoken in een griezelkasteel, het vervloekte griezelboek Necronomicum en monster Henk komt ook nog even voorbij.

Waarom fascineert horror?

vanaf 02:02:03

Kasteelspoken, vampiers in Transsylvanië, monsters onder het bed en zombies op het kerkhof. Deze nacht presenteert Maarten Westerveen u een Woord vol verhalen over griezels. Met plezier bezorgen wij u een slapeloze nacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op Woord.nl.Van 4 tot 5: de fascinatie voor horror, korte verhalen over een heks en een vampier en een angstaanjagend hoorspel van Edgar Allan Poe. 

Dracula: portret van een vampier

vanaf 03:02:07

Kasteelspoken, vampiers in Transsylvanië, monsters onder het bed en zombies op het kerkhof. Deze nacht presenteert Maarten Westerveen u een Woord vol verhalen over griezels. Met plezier bezorgen wij u een slapeloze nacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op Woord.nl.Van 5 tot 6: een heel uur in het teken van de bekendste vampier van allemaal: Graaf Dracula.

Wat bepaalt hoe een auto klinkt?

vanaf 04:03:08

Kasteelspoken, vampiers in Transsylvanië, monsters onder het bed en zombies op het kerkhof. Deze nacht presenteert Maarten Westerveen u een Woord vol verhalen over griezels. Met plezier bezorgen wij u een slapeloze nacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk 24/7 op Woord.nl.Van 6 tot 7: gegriezel in spookhuizen, een recordpoging Rocky Horror Picture Show kijken, piepschuimen grafzerken en twee nieuwe afleveringen van de series Achterland (3#: De palmen van Pekela) en Ongesigneerd (#3: Het geluid van een auto).

advertentie