Woord

in de Toekomst

Woord

in de Toekomst

In 1965 speculeerden wetenschappers dat in het jaar 2000 kernenergie ons vrede zou brengen, dat we vakantietripjes zouden maken naar de maan en dat kanker uitgebannen zou zijn. Nu speculeren wetenschappers dat er in de toekomst computers met een echt brein zullen bestaan en dichterbij: zelfrijdende auto’s. U raadt het al. Woord staat in het teken van de toekomst. Met sociologen, futurologen, ingenieurs én met presentator Botte Jellema.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Futuroloog Paul Ostendorf

vanaf 00:02:03

In 1965 speculeerden wetenschappers dat in het jaar 2000 kernenergie ons vrede zou brengen, dat we vakantietrips zouden maken naar de maan en dat kanker uitgebannen zou zijn. Nu zeggen wetenschappers dat er in de toekomst computers met een echt brein zullen bestaan en dichterbij: zelfrijdende auto’s. U raadt het al. Woord staat vannacht in het teken van de toekomst. Met waarzeggers, futurologen, ingenieurs én met presentator Botte Jellema. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk de hele week op woord.In dit uur: wordt er gesproken met futuroloog Paul Ostendorf en doen wetenschappers in het jaar 1965 voorspellingen over het jaar 2000.

De voorspelling van de burgemeester

vanaf 01:01:59

In 1965 speculeerden wetenschappers dat in het jaar 2000 kernenergie ons vrede zou brengen, dat we vakantietrips zouden maken naar de maan en dat kanker uitgebannen zou zijn. Nu zeggen wetenschappers dat er in de toekomst computers met een echt brein zullen bestaan en dichterbij: zelfrijdende auto’s. U raadt het al. Woord staat vannacht in het teken van de toekomst. Met waarzeggers, futurologen, ingenieurs én met presentator Botte Jellema. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk de hele week op woord.In dit uur: een mysterie rondom een ingemetselde koker met toekomstvoorspellingen in de domtoren van Utrecht en een uitgebreide analyse van de toekomstvoorspellingen in de 20e eeuw.

Zo voorspelbaar als het weer

vanaf 02:01:56

In 1965 speculeerden wetenschappers dat in het jaar 2000 kernenergie ons vrede zou brengen, dat we vakantietrips zouden maken naar de maan en dat kanker uitgebannen zou zijn. Nu zeggen wetenschappers dat er in de toekomst computers met een echt brein zullen bestaan en dichterbij: zelfrijdende auto’s. U raadt het al. Woord staat vannacht in het teken van de toekomst. Met waarzeggers, futurologen, ingenieurs én met presentator Botte Jellema. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk de hele week op woord.In dit uur: een van de meest gestelde vragen in Nederland: wat voor weer wordt het? En een kleine causerie over wat je later worden wil.

Terug naar nul

vanaf 03:01:54

In 1965 speculeerden wetenschappers dat in het jaar 2000 kernenergie ons vrede zou brengen, dat we vakantietrips zouden maken naar de maan en dat kanker uitgebannen zou zijn. Nu zeggen wetenschappers dat er in de toekomst computers met een echt brein zullen bestaan en dichterbij: zelfrijdende auto’s. U raadt het al. Woord staat vannacht in het teken van de toekomst. Met waarzeggers, futurologen, ingenieurs én met presentator Botte Jellema. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk de hele week op woord.In dit uur: op bezoek bij een waarzegger en het hoorspel Terug bij nul, waarin het rekenen zonder computer opnieuw wordt uitgevonden.

SF-radioshow en een politiek spel in 2030

vanaf 04:03:42

In 1965 speculeerden wetenschappers dat in het jaar 2000 kernenergie ons vrede zou brengen, dat we vakantietrips zouden maken naar de maan en dat kanker uitgebannen zou zijn. Nu zeggen wetenschappers dat er in de toekomst computers met een echt brein zullen bestaan en dichterbij: zelfrijdende auto’s. U raadt het al. Woord staat vannacht in het teken van de toekomst. Met waarzeggers, futurologen, ingenieurs én met presentator Botte Jellema. Vannacht tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en natuurlijk de hele week op woord.In dit uur: worden nek- en rugpluggen geactiveerd in het sciencefiction-hoorspel I feel your pain, komt de Bergeijkse waarzegster Lisa Sardoni aan het woord en wordt er in 2030 geleefd volgens een alles bepalend puntensysteem. 

advertentie