Woord

Woord

Woord verkent de wereld van de etiquette. We zullen horen hoe het moet van de echte etiquette-kenners, van corpsballen en van mensen van adel. En: hoe heurt het vooral niet? Floortje Smit zoekt het uit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hoe het heurt

vanaf 00:02:03

Woord verkent de wereld van de etiquette. We zullen horen hoe het moet van de echte etiquette-kenners, van corpsballen en van mensen van adel. En: hoe heurt het vooral niet? Floortje Smit zoekt het uit. Tussen 2 en 3: vertelt etiquette-goeroe Amy Groskamp hoe het heurt, verwerpt minister Cals in 1962 de mentaliteit dat voor studenten andere fatsoensregels gelden dan voor de rest van de bevolking, ontdekt Ischa Meijer wat erotische do’s en don’ts zijn en gaat de NCRV even langs bij het debutantenbal.

De Nederlandse adel

vanaf 01:02:04

Woord verkent de wereld van de etiquette. We zullen horen hoe het moet van de echte etiquette-kenners, van corpsballen en van mensen van adel. En: hoe heurt het vooral niet? Floortje Smit zoekt het uit.Tussen 3 en 4: staat de mores van de Nederlandse adel centraal.

Tucht en orde op katholieke kostscholen

vanaf 02:02:14

Woord verkent de wereld van de etiquette. We zullen horen hoe het moet van de echte etiquette-kenners, van corpsballen en van mensen van adel. En: hoe heurt het vooral niet? Floortje Smit zoekt het uit.Tussen 4 en 5: vertellen oud-kostschoolgangers over hun ordelijke en tuchtige jeugd binnen de muren van de katholieke kostscholen.

Asociale gezinnen op het Houtplein

vanaf 03:02:18

Woord verkent de wereld van de etiquette. We zullen horen hoe het moet van de echte etiquette-kenners, van corpsballen en van mensen van adel. En: hoe heurt het vooral niet? Floortje Smit zoekt het uit.Tussen 5 en 6: leren asociale gezinnen hoe het hoort in een woonschool in Utrecht.

Gluurburen

vanaf 04:05:16

Woord verkent de wereld van de etiquette. We zullen horen hoe het moet van de echte etiquette-kenners, van corpsballen en van mensen van adel. En: hoe heurt het vooral niet? Floortje Smit zoekt het uit.Tussen 6 en 7: doet Johan Cruijff zijn zegje over opvoeding en beschaving, propageert Radio Bergeijk de Bond voor het vloeken en wordt er gegluurd, gedanst en gevreeën bij de buren in het gloednieuwe, speciaal voor Woord gemaakte hoorspel getiteld... Buren.

advertentie