Woord

De ruimte

Woord

De ruimte

Woord stijgt hoger en hoger en nog hoger en zoeft langs sterren, planeten en ruimtewezens, de oneindigheid in.

Maarten Westerveen presenteert schier eindeloos radioverhalen over de ruimte.

Tussen 2 en 3: stelt een astronoom in 1959 dat reizen naar de ruimte een no go is, maar schieten de Russische raket Spoetnik en Wubbo Ockels uiteindelijk toch het heelal in.

Tussen 3 en 4: wordt de Challenger gelanceerd, vergapen mensen zich voor de raampjes van een vliegtuig aan komeet Halley, doet een Belg alsof-ie op Mars is en raakt Captain Morgan verdwaald in de tijd, in de hoorspelreeks Sprong in het heelal.

Tussen 4 en 5: vertelt een professor in 1961 met veel enthousiasme hoe zinloos en misdadig ruimtereizen wel niet is en wordt de relatie tussen een ruimtevaarder en zijn boordcomputer steeds hechter.

Tussen 5 en 6: wil een Amerikaans bedrijf bevroren lichamen de ruimte in schieten en raakt miljonair Luc du Pre bezeten van het idee dat planeten muziek maken, in het hoorspel Een geval van omgekeerde zwaartekracht.

Tussen 6 en 7: vertelt astrofysicus John Heise over oneindigheid, ontmoeten we al dan niet ruimtewezens, maar zijn we daar in elk geval op voorbereid en mijmert dichter Ingmar Heytze over het heelal in een aflevering van de Woord-rubriek Radio a la carte.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De ruimte in

vanaf 00:02:17

Maarten Westerveen serveert schier eindeloos radioverhalen over de ruimte.In dit uur: stelt een astronoom in 1959 dat reizen naar de ruimte een no go is, maar schieten de Russische raket Spoetnik en Wubbo Ockels uiteindelijk toch het heelal in. 

Terug van Mars

vanaf 01:02:08

Maarten Westerveen presenteert schier eindeloos radioverhalen over de ruimte.In dit uur: wordt de Challenger gelanceerd, vergapen mensen zich voor de raampjes van een vliegtuig aan komeet Halley, doet een Belg alsof-ie op Mars is en raakt Captain Morgan verdwaald in de tijd, in de hoorspelreeks Sprong in het heelal. 

Over een astronaut en zijn boordcomputer

vanaf 02:02:02

Maarten Westerveen presenteert schier eindeloos verhalen over de ruimte.In dit uur: vertelt een professor in 1961 met veel enthousiasme hoe zinloos en misdadig ruimtereizen wel niet is en wordt de relatie tussen een ruimtevaarder en zijn boordcomputer steeds hechter. 

Een geval van omgekeerde zwaartekracht

vanaf 03:02:10

Maarten Westerveen serveert schier eindeloos verhalen over de ruimte.In dit uur: wil een Amerikaans bedrijf bevroren lichamen de ruimte in schieten en raakt miljonair Luc du Pre bezeten van het idee dat planeten muziek maken, in het hoorspel Een geval van omgekeerde zwaartekracht.

Ruimtewezens & het oneindige heelal

vanaf 04:03:57

Maarten Westerveen serveert schier eindeloos verhalen over de ruimte.In dit uur: vertelt astrofysicus John Heise over oneindigheid, ontmoeten we al dan niet ruimtewezens, maar zijn we daar in elk geval op voorbereid en mijmert dichter Ingmar Heytze over het heelal in een aflevering van de Woord-rubriek Radio a la carte. 

advertentie