Woord

Jungle fever

Woord

Jungle fever

In Woord deze week vijf uur lang de mooiste verhalen over en uit de jungle. Woord grijpt de machete, wist het zweet nog eens van het voorhoofd en baant zich een weg door de ruige jungle. Op zoek naar de Costa Ricaanse fluitvlieg, het verdwenen Flores en verdwaalde avonturiers.

Presentatie: Frank Jochemsen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Haal de jungle in huis

vanaf 00:02:07

Deze week in Woord tussen 2:00 en 7:00 uur vijf uur lang de mooiste verhalen over en uit de jungle. Meer verhalen? Kijk op Woord.nl.Tussen 2 en 3: treedt een wandelende tak op eigen houtje het avontuur tegemoet en halen een dame en een heer de jungle in huis, bijvoorbeeld in de vorm van twatwa's.

Zoektocht naar Kris en Lisanne

vanaf 01:02:07

Deze week in Woord tussen 2:00 en 7:00 uur vijf uur lang de mooiste verhalen over en uit de jungle. Meer verhalen? Kijk op Woord.nl.Tussen 3 en 4: vraagt radiomaker Okke Ornstein zich wat er nu echt is gebeurd met de in Panama verdwenen Kris Kremers en Lisanne Froon en gaat in de documentaire Onder de vulkaan zelf op onderzoek uit. Ook brengt paleontoloog Hanneke Meijer de verdwenen jungle van het eiland Flores tot leven.

Dodenspoorweg in het hart van Sumatra

vanaf 02:02:06

Deze week in Woord tussen 2:00 en 7:00 uur vijf uur lang de mooiste verhalen over en uit de jungle. Meer verhalen? Kijk op Woord.nl.Tussen 4 en 5: hoort u het ellendige verhaal van de bouw van de 'dodenspoorweg' in het hart van het Sumatraanse oerwoud, in de prachtige documentaire Eindstation Pakan Baru van Henk Hovinga.

De Biesbosch: een Nederlands stukje jungle

vanaf 03:02:08

Deze week in Woord tussen 2:00 en 7:00 uur vijf uur lang de mooiste verhalen over en uit de jungle. Meer verhalen? Kijk op Woord.nl.Tussen 5 en 6: duiken radiomakers van de VPRO even een Nederlands stukje jungle in: De Biesbosch.

Mythes uit de Peruaanse jungle, en meer

vanaf 04:04:00

Deze week in Woord tussen 2:00 en 7:00 uur vijf uur lang de mooiste verhalen over en uit de jungle. Meer verhalen? Kijk op Woord.nl.Tussen 6 en 7: is het in heel gewone plantenbakken ook keihard een kwestie van overleven, heeft de schildpad de hoofdrol in een Peruaanse legende en duikt een Amerikaanse bioloog de mangroven in, op zoek naar de Costa Ricaanse fluitvlieg.

advertentie