Woord

Naastenliefde

Woord

Naastenliefde

“Heb uw naaste net zo lief als uzelf”, staat in het Oude Testament geschreven. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat is naastenliefde? En doen we het wel voor de ander, of eigenlijk meer voor onszelf?

In Woord zoekt Maarten Westerveen het uit. Met verhalen over weldoeners, mecenassen en potige vrijwilligers.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Barmhartige Samaritaan en een gulle gever

vanaf 00:02:21

“Heb uw naaste net zo lief als uzelf”, staat in het Oude Testament geschreven. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat is naastenliefde? En doen we het wel voor de ander, of eigenlijk meer voor onszelf? In Woord Radio zoekt Maarten Westerveen het uit. Met verhalen over weldoeners, mecenassen en potige vrijwilligers. U hoort het vannacht, tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en de hele week op Woord.Tussen 2 en 3: maken we kennis met een barmhartige Samaritaan, reist een Nederlands echtpaar uit Australië af naar Nederland dankzij een gulle gever en zoekt Maartje een mecenas.

Oudejaarsavond en altruïsme

vanaf 01:02:05

“Heb uw naaste net zo lief als uzelf”, staat in het Oude Testament geschreven. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat is naastenliefde? En doen we het wel voor de ander, of eigenlijk meer voor onszelf? In Woord Radio zoekt Maarten Westerveen het uit. Met verhalen over weldoeners, mecenassen en potige vrijwilligers. U hoort het vannacht, tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en de hele week op Woord.Tussen 3 en 4: brengen we oudejaarsavond door met thuislozen en praten twee professoren ons bij over altruïsme.

De Wensenambulance

vanaf 02:02:04

“Heb uw naaste net zo lief als uzelf”, staat in het Oude Testament geschreven. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat is naastenliefde? En doen we het wel voor de ander, of eigenlijk meer voor onszelf? In Woord Radio zoekt Maarten Westerveen het uit. Met verhalen over weldoeners, mecenassen en potige vrijwilligers. U hoort het vannacht, tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en de hele week op Woord.Tussen 4 en 5: is zelfs de haas onbaatzuchtig en maken we een ritje met de Wensenambulance.

Betuttelende liefdadigheid

vanaf 03:01:57

“Heb uw naaste net zo lief als uzelf”, staat in het Oude Testament geschreven. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat is naastenliefde? En doen we het wel voor de ander, of eigenlijk meer voor onszelf? In Woord Radio zoekt Maarten Westerveen het uit. Met verhalen over weldoeners, mecenassen en potige vrijwilligers. U hoort het vannacht, tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en de hele week op Woord.Tussen 5 en 6: hoe liefdadigheid ook betuttelend kan zijn.

Namaak-goede doelen

vanaf 04:03:50

“Heb uw naaste net zo lief als uzelf”, staat in het Oude Testament geschreven. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat is naastenliefde? En doen we het wel voor de ander, of eigenlijk meer voor onszelf? In Woord Radio zoekt Maarten Westerveen het uit. Met verhalen over weldoeners, mecenassen en potige vrijwilligers. U hoort het vannacht, tussen 2.00 en 7.00 op NPO Radio 1 en de hele week op Woord.Tussen 6 en 7: maakt een buschauffeur zijn passagiers graag blij, worden namaak goede doelen onder de loep genomen en is er weer een spiksplinternieuwe aflevering van Radio à la carte.